Streiken:

- Fredag skal veggene bule!

Rema 1000 rammes ekstra hardt av en eventuell opptrapping av streiken. Slik forbereder de seg.

FYLLER OPP TIL RANDEN: Rema 1000-kjøpmann Anders Authen Johnsen anslår at det i dag kom omtrent ti ganger så mye varer til butikken som på en vanlig onsdag. Foto: Elisabeth Dalseg
FYLLER OPP TIL RANDEN: Rema 1000-kjøpmann Anders Authen Johnsen anslår at det i dag kom omtrent ti ganger så mye varer til butikken som på en vanlig onsdag. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag denne uka gikk en rekke LO-organiserte ut i streik, og fredag kan den trappes ytterligere opp. Foreløpig har streiken rammet populære, men ikke nødvendige, produkter, som snacks, godteri, mineralvann og øl, men fra fredag vil det også kunne ramme produsenter av vanlige dagligvarer som Orkla Foods, Mills, Fjordsmak (blant annet Fjordland og Brelett), Nortura, Nordfjord og Grilstad.

I tillegg rammes deler av Rema distribusjon, som leverer varer til Rema 1000-butikker fra Orkla.

- Vi kjøper inn «enorme mengder» varer. Vi elsker å selge varer, men uten varer i butikk får vi ikke gjort noen ting, sier Harald Authen Johnsen, kjøpmann på Rema 1000 Torshov, til DinSide.

- Så nå er det om å gjøre å fylle opp hyllene og alle kroker og kriker vi har.

Han anslår at det i dag kom omtrent ti ganger så mye varer til butikken som på en vanlig onsdag.

- Vi satser på maks kapasitet og at veggene buler på slutten av dagen.

- Går mest øl

Det har ikke gått mange hus forbi at det kan bli tomt for enkelte varetyper, og flere har nok tatt med seg litt ekstra av noen utsatte varetyper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.