Streiken:

- Fredag skal veggene bule!

Rema 1000 rammes ekstra hardt av en eventuell opptrapping av streiken. Slik forbereder de seg.

FYLLER OPP TIL RANDEN: Rema 1000-kjøpmann Anders Authen Johnsen anslår at det i dag kom omtrent ti ganger så mye varer til butikken som på en vanlig onsdag. Foto: Elisabeth Dalseg
FYLLER OPP TIL RANDEN: Rema 1000-kjøpmann Anders Authen Johnsen anslår at det i dag kom omtrent ti ganger så mye varer til butikken som på en vanlig onsdag. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag denne uka gikk en rekke LO-organiserte ut i streik, og fredag kan den trappes ytterligere opp. Foreløpig har streiken rammet populære, men ikke nødvendige, produkter, som snacks, godteri, mineralvann og øl, men fra fredag vil det også kunne ramme produsenter av vanlige dagligvarer som Orkla Foods, Mills, Fjordsmak (blant annet Fjordland og Brelett), Nortura, Nordfjord og Grilstad.

I tillegg rammes deler av Rema distribusjon, som leverer varer til Rema 1000-butikker fra Orkla.

- Vi kjøper inn «enorme mengder» varer. Vi elsker å selge varer, men uten varer i butikk får vi ikke gjort noen ting, sier Harald Authen Johnsen, kjøpmann på Rema 1000 Torshov, til DinSide.

- Så nå er det om å gjøre å fylle opp hyllene og alle kroker og kriker vi har.

Han anslår at det i dag kom omtrent ti ganger så mye varer til butikken som på en vanlig onsdag.

- Vi satser på maks kapasitet og at veggene buler på slutten av dagen.

- Går mest øl

Det har ikke gått mange hus forbi at det kan bli tomt for enkelte varetyper, og flere har nok tatt med seg litt ekstra av noen utsatte varetyper.

- Det går mye øl, men vi har veldig mye fremdeles. Det er ikke krise i det hele tatt. Vi har nok øl for et par uker til, sier han, men legger til at de kan risikere å gå tomme for enkelte varianter.

GODT TILFANG: Rema 1000 jobber på spreng med å fylle opp butikkene, i tilfelle opptrapping av streik fredag, forteller Line Aarnes. Foto: Elisabeth Dalseg
GODT TILFANG: Rema 1000 jobber på spreng med å fylle opp butikkene, i tilfelle opptrapping av streik fredag, forteller Line Aarnes. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer

Line Aarnes, ansvar for innkjøp i Rema 1000 forteller at de har jobbet mye med dette siden de forsto at det kunne bli streik, og har jobbet tett med leverandørene for å legge gode planer for å få nødvendige volumer inn.

- Det som skjer her er det som skjer i butikkene nå. Vi har godt med varer på vei inn i butikkene våre, sier hun til DinSide.

Det fylles på fortløpende, så selv om det kan se ut som om det er lite av en vare, så er det bare forbigående, for det er ekstra mye varer på vei inn i butikkene i disse dager.

- Som du ser har vi fylt opp varer til taket. Det er jo litt av konseptet vårt.

- Blir det overtid?

- Å være kjøpmann er en livsstil, så vi står på til alle tider, sier Johnsen, og berømmer sine ansatte som er flinke til å stå på. - Og så er de veldig effektive og flinke, roser Johnsen.

Lite hamstring

Som en av få butikker i Oslo sentrum har Torshov-butikken stor parkeringsplass, men kundene holder likevel hodet kaldt, forteller Johnsen.

- I motsetning til andre kriser, så er det lite hamstring.

- Men det har vært noen gode salgsdager nå, vi ser jevnt over at vi har solgt mye. Men folk er flinke til å tenke seg om og handle normale kurver, sier Årnes.

FYLLER PÅ: Det var hektisk på Rema 1000 Torshov onsdag ettermiddag, og mange paller med øl ble rullet ut i butikk. Foto: Elisabeth Dalseg
FYLLER PÅ: Det var hektisk på Rema 1000 Torshov onsdag ettermiddag, og mange paller med øl ble rullet ut i butikk. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer

Johnsen forteller at i motsetning til andre varslede kriser, så holder folk roen.

Slik har det også vært hos Kiwi, forteller Kristine Aakvaag Arvin.

- Vi vil gjerne oppfordre folk til å handle som normalt, sier hun til DinSide.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer