Lørdag 6. mai handlet Espen Syversen og sønnen inn litt helgegodteri på Coop Obs i Arendal.
De kom hjem og gledet seg til åpne den 200 grams store sjokoladeplata fra Freia, med smak av Walters mandler.
Men lørdagskosen tok raskt en brå vending.

Nettet koker: - Gjør meg nervøs
- Da jeg skulle gi min sønn en ny bit oppdaget jeg et blått fremmedlegeme inne i sjokoladen. Det så ut som plast eller papir, sier Syversen til Dagbladet.

- Guffent
Syversen delte et innlegg om opplevelsen på Facebook for å kanskje få svar på hva den blå biten i sjokoladen kunne være.
I innlegget beskriver han funnet som guffent.
Etterpå tok han kontakt med Mondelez, som produserer Freias produkter.
- Jeg tok bilder og sendte melding til Freia/ Mondelez. De skrev at jeg skulle sende dem emballasjen med fremmedlegemet og det som er igjen av sjokoladen, slik at det kan bli analysert, forklarer Syversen.
Det har han gjort, og nå håper arendalsmannen at han får et svar på hvordan feilen kunne skje.
Selv tror han det kan være en rest av et munnbind, en beskyttelseshatt eller en skobeskytter brukt i produksjonen.

Måtte punge ut for denne
- Vi håper at de raskt oppklarer saken og informerer oss om hva fremmedlegemet er, samt at de iverksetter nødvendige tiltak, som for eksempel å trekke tilbake andre utsatte sjokolader fra markedet, sier Syversen.
Han forklarer at helgekosen kunne blitt svært farlig, og mener det er viktig å rette oppmerksomheten mot fremmedlegemer i matvarer.
- Jeg oppfattet dette som helsefarlig, spesielt for små barn, og postet derfor et innlegg på Facebook for å advare andre.

Dette svarer produsenten
Dagbladet har bedt Mondelez International, som eier Freia, svare på hva den blå biten er, og hvordan den havnet i Espen Syversen og sønnens sjokoladeplate.
- Det skal være en hyggelig opplevelse å nyte en sjokolade som vi har produsert. Vi er derfor svært lei oss når forbrukere opplever feil med våre produkter. Vi følger nå opp den aktuelle kunden og vil beklage for det som har skjedd. Kunden vil selvfølgelig få erstattet produktet, sier Negar Sabaghzadeh, presseansvarlig i Freia og Mondelēz Norge.

Freia setter pris på at Syversen har tatt kontakt, og venter nå på å motta sjokoladen for å kunne gjøre nødvendige analyser.
- All vår produksjon skjer under strenge krav til kvalitet og hygiene. Det er derfor ytterst sjeldent at det oppstår produksjonsfeil. Hvis det skulle oppstå feil, setter vi inn store ressurser for å finne ut hva som har skjedd og hva vi kan gjøre for at det ikke skal skje i framtida.
Sabaghzadeh sier at det er vanskelig å si hva som har ført til feilen før analysene er ferdige.
- Da vi ble oppmerksomme på denne saken iverksatte vi umiddelbart en kontroll av andre sjokoladeplater som ble produsert samtidig. Vi har ikke funnet noen andre avvik eller mottatt klager fra andre kunder. Vi antar derfor at feilen bare har skjedd i produksjonen av den ene sjokoladeplata, avslutter han.

Sjokkpris: - Helt vilt
Tidligere denne uka omtalte Dagbladet en annen tabbe fra Freia. Da var det Jenny Mina Rødahl (31), journalist i Dagbladet Pluss, som oppdaget at sjokoladeplata hun kjøpte på harrytur i Sverige var merket feil.
Rødahl kjøpte det hun trodde var en king size-plate med smak av Daim, men da hun åpnet forpakningen, viste det seg å være Kvikk Lunsj.
Det er usikkert om det er noen sammenheng mellom disse tilfellene.
Hele saken om Jenny Mina Rødahls skrekkopplevelse kan du lese under: