Klargjøre båt for sommeren

Frykter kjip start på sesongen

Slik får du en god sommer på sjøen.

POLERING: Vil du ha en blank båt før du setter den på vannet? Følg våre trinn, så har du blank båt i hele sommer. Video: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert

- Jeg er redd mange får en kjip start, med båten på verksted og ikke på vannet, sier fagsjef på båt i Frende Forsikring, Edmond Wold Gaulen i en pressemelding.

Gaulen sier videre at selskapet opplever en økning i antallet innmeldte båtskader etter påske hvert år.

- Når påsken er over starter sesongen for mange båteiere. I år ga vinteren lengre kuldeperioder flere steder i landet. Jeg er spesielt spent på tilstanden til båter på Vestlandet. Der fikk mange en vinter utenom det vanlige, sier fagsjefen.

Start tidlig

Det beste du kan gjøre, ifølge fagsjefen, er å bestille tid til service så tidlig som mulig.

- Bruk noen timer på å sjekke tilstanden til båt og motor. Da kan du bestille tid på verksted eller bestille service før ventetiden blir altfor lang. I verste fall kan du gå glipp av mange fine dager på sjøen i mai og juni, hvis båten må på verksted og ventetiden er lang, sier Wold Gaulen.

Vår i lufta, vinter i vannet

Redningsselskapet kom med gode råd like før påske, som fortsatt står seg med tanke på vær og vind i Norge nå.

– Selv om det er vår i lufta, er det vinter i vannet. Det betyr at du må forberede deg ekstra godt før du drar ut i båt. Vesten på, godt med klær, ull innerst gjelder også i båt. Ha godt med batteri på mobilen. Sørg for at båten er i tipptopp stand. Ha med en reservekanne med drivstoff, sier kommunikasjonssjef i Redningsselskapet, Frode Pedersen, til Din side.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer