Forsøpling i naturen

Frykter økt forsøpling

Flere ferdes i naturen nå enn før. Da øker også forsøplingen.

VIKTIG Å RYDDE SØPPELET: Naturen har blitt et tilfluktsted for mange under koronapandemien. Det merkes på økt mengde med søppel. Foto: Terje Pedersen / NTB
VIKTIG Å RYDDE SØPPELET: Naturen har blitt et tilfluktsted for mange under koronapandemien. Det merkes på økt mengde med søppel. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere har begynt å gå i skog og mark, dra på turer og oppholde seg mer i naturen under koronapandemien.

Norsk Friluftsliv skriver i en pressemelding at de er redde for at forsøplingen i naturen vil øke i sommer.

- Vi er veldig glade for at mange nå hygger seg og er sosiale ute i naturen. Men når folk lar det ligge igjen søppel etter seg, er det bekymringsverdig, sier generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Bente Lier.

Tilfluktsted

Daglig leder i Hold Norge Rent, Lise Keilty Gulbransen, forteller at naturen har vært et tilfluktsted for mange dette året.

- Da er det spesielt viktig å ta vare på den.

- Det er vanskelig å si om nybegynnere forsøpler oftere eller mer enn andre. Selv vante friluftsfolk kan finne på å kaste snusen eller et papirlommetørkle i naturen. Det er mange som tror at snus og sneip forsvinner av seg selv.

Men den totale aktiviteten i naturen påvirker forsøplingsgraden.

- Etter nedstengningen av Norge i 2020 så vi en økning i antall meldinger om forsøpling i parker, langs stier, på strender og i skogen. Flere folk fører dessverre nesten alltid med seg mer forsøpling, forklarer Gulbransen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer