Påske og sommer i båt?

- Frykter rekordmange båtskader

- Høyt båtsalg og mange ferske båteiere gjør at vi frykter rekordmange skader i år, sier forsikringsselskap.

BÅT TIL PÅSKEN 2021? Vil du ha en blank båt før du setter den på vannet? Følg våre trinn, så har du blank båt i hele sommer. Vis mer
Publisert

Forsikringsselskapet Tryg frykter rekordsommer for skader på fritidsbåter.

- Høyt båtsalg og mange ferske båteiere gjør at vi frykter rekordmange båtskader i år, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

Frode Pedersen, informasjonssjef i Redningsselskapet, sier til Dinside at også de forventer stor aktivitet på sjøen - men at de ikke frykter noe:

- Vi frykter sjelden noe, vi er der for å hjelpe folk, og vi er vant til å takle hendelser på sjøen. Men vi regner med en enorm aktivitet i år og ser for oss det samme som vi så for oss i fjor: At det ligger an til tidenes båtsommer, sier Pedersen.

- Tomme lager før påske

Tryg uttaler at påsken tradisjonelt sett er høysesong for sjøsetting av fritidsbåter, og hevder at det med smittevernrestriksjoner forventes økt trafikk på sjøen.

Pedersen sier at årets påske er tidlig, og at alt avhenger av hvordan været blir med tanke på hvorvidt folk beveger seg på sjøen.

Men han poengterer at meldingene fra båtbransjen tyder på at årets sesong blir travel:

- Forhandlerne melder om tomme lager på båt allerede til påske og det rapporteres om enormt salg også på Finn.no. Markedet er overopphetet, og vi regner med en enorm aktivitet på sjøen, sier Pedersen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer