Camping og tur i skog og mark

Frykter søppel-sommer

Friluftsorganisasjoner frykter søppel-sommer i naturen, når «alle» skal feriere hjemme.

FORSØPLING AV SKOG OG MARK: Friluftsorganisasjonene frykter at flere folk, og kanskje spesielt uerfarne turfolk, kan føre til en økning i forsøpling av skog og mark. Hva gjør du for eksempel med dopapir når du har vært på do i skogen? Svaret på hva du BØR gjøre, kan du lese i artikkelen. Foto: Kristin Sørdal
FORSØPLING AV SKOG OG MARK: Friluftsorganisasjonene frykter at flere folk, og kanskje spesielt uerfarne turfolk, kan føre til en økning i forsøpling av skog og mark. Hva gjør du for eksempel med dopapir når du har vært på do i skogen? Svaret på hva du BØR gjøre, kan du lese i artikkelen. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Corona-pandemien gjør at du frarådes å reise til utlandet inntil videre.

Camping- og bobilforhandlerne har allerede begynt å melde om stor pågang fra norske kunder som forhører seg om leie og kjøp, og sportskjedene melder om eksplosivt salg av hengekøyer.

Foreløpig kan det altså se ut til at det blir norgesferie på de fleste av oss - og etterspørselen etter ting som camping og turutstyr kan tyde på at dette også er noe mange nå forbereder seg på.

Men det rapporteres også om mange flere som oppsøker skog og mark enn vanlig - og med det har det også kommet observasjoner om økt forsøpling i naturen.

Nå frykter både Norsk Friluftsliv og Hold Norge Rent at dette kan bli tidenes søppelsommer:

- Først og fremst er det veldig positivt at så mange nå ser verdien i å komme seg ut og benytte seg av naturen, både for opplevelsens skyld, men også for å få en pause fra alt rundt oss, sier generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal, til Dinside.

- Men den siste tiden har forsøpling i naturen vært en utfordring, og da særlig på populære steder. Vi frykter at dette vil bli et enda større problem i sommer når «alle» skal feriere hjemme, og veldig mange skal ut i skog og mark, sier han videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer