Frykter storbrann på campingplasser

Campingvogner, telt og bobiler står for tett, mener Norsk brannvernforening.

Campingvogner brenner uhyrlig fort. Foto: Colourbox.com
Campingvogner brenner uhyrlig fort. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tre meter mellom enhetene. Det er reglene på norske campingplasser i dag. Norsk brannvernforening vil ha økt sikkerhetsavstand mellom boenhetene på norske campingplasser.

- En fullt utviklet brann i en campingvogn eller bobil av nyere årgang generer betydelig mer energi og strålevarme enn ved brann i eldre og mindre modeller. For å unngå spredning og utvikling til katastrofebrann bør minste avstand mellom oppstilte campingenheter helst være fire meter og ikke tre meter slik kravet på norske campingplasser har vært til nå, sier administrerende direktør Dagfinn Kalheim i Norsk brannvernforening i en pressemelding.

Les også: Slik blir ferien i Norge billig - camping er ett av triksene

Vær også spesielt oppmerksom om du camper i utlandet, der reglene kan være annerledes enn her hjemme.

Flere vurderer strengere regler

Politikerne i Norddal kommune har vurdert å innføre regler som pålegger campingplassene å innføre åttemetersgrense mellom boenhetene. Og de blir sannsynligvis ikke den eneste kommunen som vil vurdere slike tiltak. Brannsjefen i Norddal forteller at flere kommuner har kontaktet ham den siste tiden, og at de selv vurderer tiltak som økte avstander mellom enhetene ved lokale campingplasser. Det skriver Sunnmørsposten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer