Full fyr med gjenbruk

Du trenger ikke handle inn masse produkter for å få fyr på bålet. Her er noen enkle og billige grep.

Med for eksempel tennstål og noen tørre saker til fyring, trenger du ikke drasse på tennbriketter og lighter. Foto: Light My Fire
Med for eksempel tennstål og noen tørre saker til fyring, trenger du ikke drasse på tennbriketter og lighter. Foto: Light My Fire Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lighter, tennvæske, tennbriketter på tur? Nei, det er slett ikke nødvendig selv om ambisjonen er å få fyr på et realt pølsebål.

Med noen små, artige forberedelser og litt investeringer i utstyr som varer og varer, kan du fyre bål uten å drasse på tunge kjemikalier.

1: Tennstål lager ild på villmarksvis, gang etter gang (se produkttips nedenfor).

2: Mange tipser om å samle tørketrommel-lo i tomme toalettruller. Dette kan du bruke istedet for tennbriketter. Gratis gjenbruk, lett å ta med og enkelt å lage. Sikkert også morsom forberedelse å involvere ungene i.

3: Andre foreslår å samle tørketrommel-lo i tomme eggkartonger. For ekstra futt kan du også ta vare på gamle lysstubber og smelte dette over loen i kartongene. Slik får du selvlagde tennbriketter der du knekker av en "eggholder" eller to til hvert bål.

4: Mer "naturlig" er muligens varianten der tørre furukongler dyppes i smeltede stearinlysrester. Putt dem i en pose og ta med på tur.

5: Ta alltid med kniv. Finner du tyrived får du knapt bedre tennved. Men merk - ta ikke hele trær, tørre trær er viktige for mange fugler og insekter. Barkestrimler fra bjørk egner seg også godt til å tenne opp med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer