Test: Garmin Fenix Chronos

Garmin satser på urmakerkvalitet

Garmin Fenix Chronos er meget god tur- og treningskamerat, og mye flottere enn vanlige smartklokker.

"URMAKERKVALITET": Garmin sin seneste klokke trenger ikke gjemmes i treningsbagen. Foto: Tidssonen.no
"URMAKERKVALITET": Garmin sin seneste klokke trenger ikke gjemmes i treningsbagen. Foto: Tidssonen.no Vis mer
Publisert

Fjoråret så både storlanseringene av Apple Watch og TAG Heuer Connected, og kan med rette sies å være det viktigste året for smartklokkene så langt. Allikevel har 2016 ikke akkurat vært et år hvor ting har stått på stedet hvil, og trenden går mot økt mangfold og konkurranse i de øvre smartklokke-segmentene.

Garmin introduserte sin første treningsklokke med GPS tilbake i 2003, og har i mange år vært en av kategoriens markedsledere. I 2013 fikk klokkene integrerte smartfunksjoner, i tråd med det stadig økende fokuset på smartklokker. Årets nye Garmin Fenix Chronos tar det hele til et nytt nivå. Her har fokuset på funksjoner og indre kvaliteter, for første gang blitt kombinert med en ambisiøs satsning på et ekslusivt ytre.

Med en veiledende pris på rett nord for 10.000 kroner, samt en avtale med urmakerkjeden Protid som utsalgskanal her til lands, er det ingen tvil om at Garmin ypper med kandidatene fra Cupertino og La Chaux-de-Fonds.

Smartklokke i urmakerkvalitet

Blant klokkeinteresserte har treningsklokkene i lang tid hatt et forholdsvis dårlig rykte. Riktignok har ikke Garmin vært blant de mest forhatte, men de har neppe samlet noen stilpoeng blant de klokkebevisste. Men med Fenix Chronos, hevder Garmin å ha lansert deres første klokke i «tradisjonell urmakerkvalitet». Ikke nok med det – klokkene rulles for første gang ut i flere av landets urmakerforretninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer