Gebissrens på skitne termoser?

Vil et så spesielt kjerringråd fjerne kaffebelegget? Vi har prøvd gebissrens til rengjøring av termos.

TERMOS: visste du at gebissrens kan brukes til å rengjøre skitne termoser? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle som er endel på tur, har sikkert en og annen termos stående i skapet som ikke lenger frister til bruk: Belegget inni termosen er lite delikat, og lukten deretter.

Tipset vi har prøvd for å få bort både skitt og lukt, plukket vi opp fra villmarksnettstedet Field & Stream, og det første som slo oss var: Hva i all verden er «denture cleanser tablets»?

Etter noen søk på internett, fant vi ut at det er snakk om tabletter for å rense gebisset, eller det mer klinisk riktige «rensetabletter til tannproteser». Noen strakser senere fant vi et apotek som solgte tablettene, så da var det bare å kjøpe med seg hjem - og teste det ut på den inngrodde termosen.

Her er også et annet godt tips som tar knekken på kaffebelegget.

Belegg som ikke går bort

Så var det bare å finne frem den aller skitneste og mest illeluktende kaffetermosen, den som var gjemt bort aller lengst bak i skapet.

Den luktet råtten skog, og når en så nedi den så den ut som et eneste stort svart hull – kaffebelegget hadde gjort den kullsort. På toppen av det hele virket det som en ubestemmelig svart materie på bunnen hadde satt seg helt fast.

Se hvordan det gikk:Lukta forsvant

Trikset var uhyre enkelt:

  • Vi tok tre gebissrenstabletter nedi termosen, og fylte den med kokende vann.

  • Deretter lot vi den stå i femten minutter.

  • Så helte vi ut vannet – en ganske ekkel opplevelse – som nå var full av belegg i oppløsning.

  • Til slutt vasket vi den med Zalo og varmt vann, og resultatet var slående.

  • Lukten var borte, og nå skinte termosen innvendig for første gang på mange år.

LES OGSÅ: Slik rengjør du vannkokeren

Vask flere ganger

Du må gjenta prosessen for termoser som er ekstra skitne, lød rådet. Det var vår stakkars termos også nødt til, og etter en ny runde var den så å si som ny.

Det beste av alt er at du bare trenger ett produkt. Produktet vi kjøpte inneholdt 32 tabletter og kostet kun 95 kroner. Dermed kan du rengjøre termosen flere ganger.

LES OGSÅ: Vi prøvde WD40 - i dusjen!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer