Gebissrens på skitne termoser?

Vil et så spesielt kjerringråd fjerne kaffebelegget? Vi har prøvd gebissrens til rengjøring av termos.

TERMOS: visste du at gebissrens kan brukes til å rengjøre skitne termoser? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle som er endel på tur, har sikkert en og annen termos stående i skapet som ikke lenger frister til bruk: Belegget inni termosen er lite delikat, og lukten deretter.

Tipset vi har prøvd for å få bort både skitt og lukt, plukket vi opp fra villmarksnettstedet Field & Stream, og det første som slo oss var: Hva i all verden er «denture cleanser tablets»?

Etter noen søk på internett, fant vi ut at det er snakk om tabletter for å rense gebisset, eller det mer klinisk riktige «rensetabletter til tannproteser». Noen strakser senere fant vi et apotek som solgte tablettene, så da var det bare å kjøpe med seg hjem - og teste det ut på den inngrodde termosen.

Her er også et annet godt tips som tar knekken på kaffebelegget.

Belegg som ikke går bort

Så var det bare å finne frem den aller skitneste og mest illeluktende kaffetermosen, den som var gjemt bort aller lengst bak i skapet.

Den luktet råtten skog, og når en så nedi den så den ut som et eneste stort svart hull – kaffebelegget hadde gjort den kullsort. På toppen av det hele virket det som en ubestemmelig svart materie på bunnen hadde satt seg helt fast.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer