Justerbare treningsmanualer

Genialt for hjemmetrening!

Justerbare vektmanualer sparer både kontoen og plassen når du skal ta med treningssenteret hjem.

HJEMMETRENING: Justerbare treningsmanualer er midt i blinken for deg som vil trene styrke hjemme, men som verken har et kjempestort budsjett eller mye plass. Video: Øystein Bergrud Fossum / Maria Bergrud Fossum. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Treningssentrene har tidvis vært stengt i store deler av landet etter at coronapandemien inntok Norge for fullt. Etter at de åpnet igjen tok det ikke veldig lang tid før de stengte igjen i Oslo og Bergen.

Fortsatt er senterne stengt noen steder, mens vi har en følelse av at vi aldri helt sikkert vet når eller hvor neste nedstengning eventuelt kommer.

Derfor har også salget av treningsutstyr til hjemmet blitt mer populært enn noen gang. Leverandørene melder om utsolgte lagre over det ganske land, mens flere privatpersoner forsøker å berike seg på bruktmarkedet (les; Finn.no), ved å selge brukt treningsutstyr til overpris.

Justerbare treningsmanualer kommer i forskjellige løsninger og vektgrupper, der noen ligner mer på hverandre enn andre. Felles er at vektene må ligge i en base, som kan «ta imot» vektene som ikke skal løftes. De fleste alternativene kan også kjøpes med stativ.

Erstatter 18 sett

Justerbare treningsmanualer er midt i blinken for deg som vil trene styrke hjemme, men som verken har et kjempestort budsjett eller mye plass.

Da kan stua, kontoret eller til og med balkongen bli ditt nye treningssenter.

Ett sett med justerbare manualer kan erstatte opptil 18 sett med vanlige manualer, ved at du med noen enkle klikk kan justere vekta fra for eksempel 2 til 25 kilo.

ALLSIDIG: Justerbare manualer kan brukes til mange forskjellige øvelser, men til noen øvelser kan enkelte av dem kan bli vel store og klumpete. Foto: Maria B. Fossum

Flere skalaer

Det er stor forskjell på vektskalaene til de forskjellige alternativene der ute. Man kan også få justerbare vekter som går fra 1 til 10 kilo eller fra 4 til så mye som 41 kilo!

På denne måten kan du trene forskjellige øvelser, over en større vektskala, uten å måtte kjøpe utstyr hele tida. Blir du sterkere og avanserer på vektskalaen, er det bare å endre vekta på selve utstyret istedenfor.

Det kan likevel være et godt tips å kjøpe en treningsbenk (og kanskje ei matte under denne).

UNDERLAG: Det kan være lurt med ei matte under treningsbenken - i hvert fall om du har underlag av flis. Foto: Øystein B. Fossum
UNDERLAG: Det kan være lurt med ei matte under treningsbenken - i hvert fall om du har underlag av flis. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer

Prisen følger vekta

De justerbare vektene blir stort sett dyrere jo mer vekt det er snakk om – på samme måte som vanlige treningsmanualer.

Et av parene Dinside har testet (på opptil 25 kilo) er tilgjengelig fra litt over 3000 kroner, mens bodybuilder-alternativet på 41 kilo koster godt over 10 000 kroner for paret.

Å handle tradisjonelle vektmanualer koster betraktelig mer ...

Vi testet de justerbare vektene som var tilgjengelige på markedet på tidspunktet vi startet arbeidet med testen. Det vil si Bodylab, Sportsmaster, Pivot og Bowflex (x2). Vinneren kan du se i lenka nedenfor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer