Gjenbruk:

Gi gamle klær nytt liv - som helt andre ting!

Lær hvordan du kan fornye gamle plagg på 1-2-3.

FRA GENSER TIL SEKK: På noen enkle trinn kan du forvandle en gammel genser til en ny, sporty sekk. Foto: Camilla Øino
FRA GENSER TIL SEKK: På noen enkle trinn kan du forvandle en gammel genser til en ny, sporty sekk. Foto: Camilla Øino Vis mer
Publisert

Gjenbruk, redesign av gamle plagg og DIY-prosjekter (Do It Yourself), er i vinden som aldri før. Det er likevel ikke alltid lett å komme igang med slike prosjekter, men fortvil ikke! Redesign trenger verken kreve mye arbeid eller penger, ei heller ta lang tid.

45 millioner kilo tekstil kastes hvert år

Viktigheten av gjenvinning er svært viktig, også når det gjelder klær. Framtiden i våre hender (FIVH) skriver på sine nettsider at vi i Norge kaster og brenner om lag 45 millioner tonn klær, tekstiler og sko hvert år.

Fretex uttalte til KlimaOslo i oktober i fjor at de får inn 25 000 kilo klær på anlegget sitt i Oslo hver dag. Men selv om en del klær og tekstil blir gjenvunnet, er det fortsatt ekstreme mengder som går rett i søpla, mye av det kunne fint vært gjenvunnet til nyttige og morsomme produkter.

10 enkle redesigns

For å gi deg litt inspirasjon til nye nyttårs-prosjekter, har DinSide samlet ti enkle redesign-tips som ikke krever all verdens tid, ekstramaterialer, utgifter, utstyr eller kompetanse. Man kommer svært langt med saks, synål, sprettekniv og tråd, men det anbefales å ha symaskin også.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer