NB! Sterke inntrykk:

Gikk fullstendig galt: - Sjokkskada

Olav (10) ble hardt skadd i foten etter å ha hoppet på trampoline. Nå advarer foreldrene.

KOMMUNEN LOVER ENDRING: Olav (10) ble skadd da han lekte på ei trampoline i Arendal. Nå tar kommunen grep. På dette bildet viser Olav hvordan ulykken skjedde. Foto: Privat
KOMMUNEN LOVER ENDRING: Olav (10) ble skadd da han lekte på ei trampoline i Arendal. Nå tar kommunen grep. På dette bildet viser Olav hvordan ulykken skjedde. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Ferien ble ikke helt som planlagt for familien Svidal Myhren fra Sunnfjord, da de i sommer ferierte på pappa Finn Olavs hjemtrakter i Arendal.

Mens resten av familien spiste og koste seg i sentrum, lekte sønnen Olav (10) på ei trampoline på torget med en kamerat.

Så gikk det helt galt.

- Etter ti minutter kom den andre gutten tilbake og fortalte at sønnen vår hadde skadet seg, forteller Finn Olav Myhren til Agderposten.

Ambulanse tilkalt

Det viste seg at sønnen hadde fått et kutt, da foten satte seg fast mellom trampolina og en kant der den er festet, som er av metall.

STYGT KUTT: Slik så foten til Olav Svidal Myhren ut etter et ublidt møte med ei trampoline i Arendal. Foto: Privat
STYGT KUTT: Slik så foten til Olav Svidal Myhren ut etter et ublidt møte med ei trampoline i Arendal. Foto: Privat Vis mer

Han forteller at to jenter i nærheten hadde ringt 113, og snart kom en ambulanse til stedet.

- Olav hadde ganske vondt i foten, var bleik og litt sjokkskada, sier han til Dagbladet.

Tar affære

På skadepoliklinikken måtte de vente noen timer. Olav ble der over natta, og dagen etter ble han operert.

Etter hendelsen kontaktet familien kommunen og viste bilder av hva som hadde skjedd. Nå tar kommunen affære, og bytter ut de fem år gamle trampolinene, ifølge Agderposten til en kostnad på 140 000 kroner.

- Det kan hende det som skjedde har med slitasje på apparatene å gjøre. Og selvom de er godkjent for bruk, har de nye og moderne trampolinene kanskje en annen konstruksjon enn de gamle hadde, sier bygartner Jann B. Nilsen til Agderposten.

Dagbladet har ikke fått kontakt med Nilsen.

- Har gått fjelltur

Finn Olav Myhren forteller at familien nå er tilbake fra ferie, og at sønnen har det bra. Han er nummen i stortåa, men såret er grodd.

- Alle har et eget ansvar når man hopper på trampolinene, men jeg ønsket å varsle slik at ikke dette skal skje med andre barn. Vi har fått god oppfølging fra kommunen, og de viser at de har tatt det på alvor, sier Myhren, som håper at de nye trampolinene ikke har metallkanter.

- Hvordan har sommerferien blitt?

- Det ble litt endring i planene. Olav hadde nettopp lært seg å stå på vannski, så han hadde gledet seg til å fortsette med det. Han er også glad i å bade og være aktiv i vannet. Fotballen skal han etter planen starte på igjen nå, men han er litt engstelig for hvordan det skal gå med foten. Men han har gått en lang fjelltur og har det ellers fint, forteller Finn Olav Myhren.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer