Pølse i brød er en slager hos mange, og i en artikkel hos Dagsavisen fra i fjor, kan vi lese at nordmenn spiser over 100 pølser i året.
I 2019 lanserte Coop pølsebrød som var skåret i toppen i stedet for på siden. Dette ble gjort på bakrunn av tester blant forbrukere og erfaringer fra profesjonelle pølsemakere, forklarer Coop i en pressemelding.
Nå melder matgiganten at de gir opp disse pølsebrødene.
- Nordmenn spiser en halv milliard pølser årlig, og det har blitt en god variasjon i hyllene i både type og smak på pølsene. Når det kommer til brød eller lompe, er vi mer tradisjonelle. Tanken med nyvinningen var likevel å sørge for en stødigere servering av pølser med topping. Derfor lanserte vi toppskåret brød, i tillegg til at tradisjonelt sideskåret også var tilgjengelig. Nå innser vi at den førstnevnte varianten ikke har slått tilstrekkelig an hos flertallet av pølse-folket, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop Norge i en uttalelse.
De siste posene med toppskåret pølsebrød er altså i ferd med å bli mathistorie.
Det var TV 2 som omtalte saken først.