Gjenbruker den

Kreativ vaffel-bruk.

POPULÆRT: Vafler er populært, men det hender at ikke alle blir spist. Foto: NTB
POPULÆRT: Vafler er populært, men det hender at ikke alle blir spist. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Matsvinn er en het potet, og det jobbes i mange ledd med å få ned dette.

Hos sjømannskirka på Gran Canaria, serverer de vafler, og her har de tatt et kreativt grep for å hindre at råvarer går til spille.

- Vi forsøker å få ned matsvinn, så nå har kokken laget en bærekraftig vaffel, hvor vafler vi ikke har fått solgt brukes på nytt igjen! Vi har tørket vaflene vi ikke har fått solgt og knust dem til mel, dette melet brukes nå i ny vaffelrøre, skriver de på Facebook.

LA DET VÆRE: Det virker logisk å skylle oppvasken ren før du setter den i oppvaskmaskinen, men det bør du faktisk droppe! Video: Linn Merete Rognø / Storyblocks Vis mer

Ifølge Canariavisen er det ikke få vafler som serveres i sjømannskirka i løpet av en sesong.

Avisa forklarer videre at sjømannskirkene hvert år arrangerer mesterskap i vaffel, og at kirka på Gran Canaria har vunnet denne konkurransen flere ganger.

Når det gjelder gjenbruken av vaflene, ser den ut til å falle i god jord, skal vi tro kommentarfeltet på Facebook, selv om en skriver:

- Det høres nærmest utrolig ut at ikke alle de gode vaflene blir spist.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer