Tollvesenet i pinsehelga

Gjennomfører storaksjon i helga

Skal du ut med båten i pinsehelga? Da bør du være innstilt på kontroll.

STORAKSJON: Det forventes knallvær og dermed stor aktivitet på sjøen i pinsen. For å møte trafikken øker nå Tolletaten sin tilstedeværelse til sjøs, i en samarbeidskontroll med Kystvakten. Foto: Tolletaten
STORAKSJON: Det forventes knallvær og dermed stor aktivitet på sjøen i pinsen. For å møte trafikken øker nå Tolletaten sin tilstedeværelse til sjøs, i en samarbeidskontroll med Kystvakten. Foto: Tolletaten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er meldt pent vær pinsehelga og flere har lagt fritidsbåten ut på vannet for å nyte av godværet.

Flere tar også turen over til nabolandet for litt grensehandel.

I forbindelse med pinsehelga vil Tolletaten i samarbeid med Kystvakten gjennomføre en større kontrollaksjon langs kysten for å møte lystbåttrafikken, opplyser Tolletaten på deres hjemmesider.

- På sjøen er det ingen rød og grønn sone som de reisende er vant til når de passerer grensen andre steder, men det er de samme reglene som gjelder til havs som på land. I samarbeid med Kystvakten får vi dekt et størst mulig område, slik at vi får informert og kontrollert båtfolket som krysser grensen i pinsen, opplyser områdeleder i Tolletaten, Tim Gurrik på deres hjemmesider.

Kan bli utfordrende med fritidsbåter

Vi spurte tolletaten om hva de største utfordringene med slike kystkontroller under pinsehelga er.

- De største utfordringene er som oftest dårlig vær- og vindforhold. Været har heldigvis vært bra så langt, men det skal begynne å blåse opp utover dagen. I tillegg kan det bli utfordrende dersom det er veldig mange fritidsbåter på sjøen. Da kan det være vanskelig for oss å få ordentlig oversikt, forteller førstetollinspektør Per Magne Solberg til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.