Utsolgt

- Gjør alt vi kan

Det er snart tomt for flere av de populære julekjeksene.

UTSOLGT: Er du i markedet for Kapteinkjeks eller Salinas kan det hende du må smøre deg med tålmodighet. Foto: Malin Iden
UTSOLGT: Er du i markedet for Kapteinkjeks eller Salinas kan det hende du må smøre deg med tålmodighet. Foto: Malin Iden Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nærmer seg jul, og flere og flere hull dukker opp i hyllene. Tilbud på store sjokoladeplater har gitt midlertidig utsolgtsituasjon for melkesjokolade, og julebrusglade trøndere har tømt hyllene for Dahls julebrus.

Det stopper ikke der. Flere butikker er nå tomme for helt klassiske kjeks som brukes til julens oster og kaker: Kaptein-, Salinas og Marie-kjeks.

- Vi har vært noe utsolgt på enkelte varianter som Kapteinkjeks nå i perioden frem mot jul, sier Elisabeth Ekheim, kommunikasjonssjef i Orkla, til DinSide.

- Vi liker jo ikke å skuffe forbrukerne våre. Derfor gjør vi selvfølgelig alt vi kan for å forsøke å løse dette.

Mye tyder likevel på at det ikke vil bli levert Kaptein-kjeks i tide til julens ostefat.

Blir det ingen jul hos deg uten disse kjeksene, kan vi glede deg med at det ikke var tomt overalt da DinSide tok en liten butikkrunde i formiddag i Oslo sentrum.

Skulle du være av dem som kommer over kjeks vil vi oppfordre deg til å ikke kjøpe mer enn du trenger. Så får noen andre også en god jul.

Gode alternativer

To av kjeksene som er (delvis) utsolgt er begge blant de minst smaksrike kjeksene. Kapteinkjeks er for eksempel så smakløse at de er de foretrukne for våre øltestere, til å rense munnen mellom slagene.

Når en dør lukker seg, kanskje det finnes et vindu? Det finnes i hvert fall uendelig mange andre kjeks å velge mellom.

Kaptein-kjeks er kanskje det enkleste å erstatte, om enn ikke akkurat formen størrelsen, finnes det mange enkle kjeks på markedet som kan brukes i stedet.

Sætres surdeigskjeks eller speltkjeks tynne kan minne litt, men de har en noe stivere pris - 40-50 kroner for 100 gram, i stedet for 25 for 200 gram, som Kaptein-kjeks koster. Det finnes også gode varianter fra Jacobs Utvalgte, og ser du i kjekshyllene vil du kanskje oppdage en ny produsent?

Om du vil spandere på deg noe litt ekstra, siden det er jul, finnes det også en rekke gode kjeks fra mindre produsenter. Hvilke du får fatt i, er gjerne avhengig av hvor du bor, så her oppfordrer vi til å prøve din lokale delikatesseforretning eller supermarked.

Eller hva med å bake selv? Kjeks er faktisk noe av det enkleste du kan lage.

Disse frøkjeksene er supergode til julens oster.

Delfiakaken er reddet!

Det var stor oppstandelse da Per-kjeks forsvant fra markedet. For hva skulle vi ha i delfiakakene våre nå? Svaret var enkelt, om enn ikkehelt perfekt: Marie-kjeks. Disse er runde i stedet for firkantede, men ellers ikke helt ulike.

Orkla har en liten julegave til dere som må ha Sætres Marie-kjeks i delfiakaken:

- Mer Mariekjeks er på vei, men vi har for tiden leveringsutfordringer på Kapteinkjeks, sier Ekheim.

Sliter du med å finne de originale Marie-kjeksene der du bor finnes det også varianter fra butikkenes egne merkevarer, og disse er ikke utsolgt. I tillegg har Schar glutenfrie Maria kjeks, som smaker omtrent likt.

Er du klar for en brannfakkel? Det er også ganske så godt med salte kjeks i delfiakake. Det vil si: det blir ikke så hysterisk søtt, så det er uendelig mye bedre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer