Utsolgt

- Gjør alt vi kan

Det er snart tomt for flere av de populære julekjeksene.

UTSOLGT: Er du i markedet for Kapteinkjeks eller Salinas kan det hende du må smøre deg med tålmodighet. Foto: Malin Iden
UTSOLGT: Er du i markedet for Kapteinkjeks eller Salinas kan det hende du må smøre deg med tålmodighet. Foto: Malin Iden Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nærmer seg jul, og flere og flere hull dukker opp i hyllene. Tilbud på store sjokoladeplater har gitt midlertidig utsolgtsituasjon for melkesjokolade, og julebrusglade trøndere har tømt hyllene for Dahls julebrus.

Det stopper ikke der. Flere butikker er nå tomme for helt klassiske kjeks som brukes til julens oster og kaker: Kaptein-, Salinas og Marie-kjeks.

- Vi har vært noe utsolgt på enkelte varianter som Kapteinkjeks nå i perioden frem mot jul, sier Elisabeth Ekheim, kommunikasjonssjef i Orkla, til DinSide.

- Vi liker jo ikke å skuffe forbrukerne våre. Derfor gjør vi selvfølgelig alt vi kan for å forsøke å løse dette.

Mye tyder likevel på at det ikke vil bli levert Kaptein-kjeks i tide til julens ostefat.

Blir det ingen jul hos deg uten disse kjeksene, kan vi glede deg med at det ikke var tomt overalt da DinSide tok en liten butikkrunde i formiddag i Oslo sentrum.

Skulle du være av dem som kommer over kjeks vil vi oppfordre deg til å ikke kjøpe mer enn du trenger. Så får noen andre også en god jul.

Gode alternativer

To av kjeksene som er (delvis) utsolgt er begge blant de minst smaksrike kjeksene. Kapteinkjeks er for eksempel så smakløse at de er de foretrukne for våre øltestere, til å rense munnen mellom slagene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.