Lyn og torden

Gjør dette nå!

Det høljer ned og smeller flere steder i landet.

SE LIVE: Her slår lynet ned nå. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag rullet flere byger inn over landet. Østlandet ble først truffet, mens det spredte seg mot Sør- og Vestlandet i løpet av mandag ettermiddag og kveld.

I løpet av seks timer mandag, var det nesten 6.000 lynnedslag på Østlandet, melder NTB.

Tirsdag fortsetter bygeaktiviteten og nå har været nådd Trøndelag i Nordland.

Det ble først sendt ut farevarsel om styrtregn flere steder, og senere kom det også farevarsel om mye lyn for Østlandet og Sørlandet. og Rogaland og Hordaland.

Trekk ut kontakten

Med slikt vær i vente, bør man forberede seg, og ta sine forholdsregler.

- Trekk ut støpsel på elektrisk utstyr, tv og bredbånd. Ved kraftig lyn og torden vil vi også anbefale å avslutte lading av el-bilen. Selv om godkjent installert ladeboks har overspenningsvern, som fører lynet bort, kan det ved kraftig lyn likevel gi skader på det elektriske i bilen. Så for å være på den sikre siden er det fornuftig å ikke lade i lyn og torden, sier administrerende direktør, Rolf Søtorp i Norsk brannvernforening i en melding.

Brannvernforeningen anbefaler overspenningsvern som et godt forebyggende tiltak mot brann i elektriske anlegg og lynskader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.