Styrtregn

Gjør dette nå

Slik sikrer du deg.

STYRTREGN: Det skal bøtte ned. Foto: Annika Byrde / NTB
STYRTREGN: Det skal bøtte ned. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

Fra mandag ettermiddag til tirsdag morgen kan det komme mye regn i deler av Hordaland og Rogaland, melder Meteorologisk institutt på Twitter.

Nå er farevarsel i sørvest utvidet østover, og det meldes om styrtregn.

Mest intenst nedbør ventes i indre strøk av Rogaland og i vestlige deler av Agder.

Enkelte steder kan det komme 50 til 65 millimeter i løpet av tolv timer.

- Det er kraftigst fra nå i ettermiddag til sent i kveld, sier Magni Svanevik ved Meteorologisk institutt Vestlandet til Dagbladet.

Lokalt

- Hvis en byge skulle treffe hovedstaden er det fare for overvann, lokale oversvømmelser, bekk og elvenæringer, og overvann på veien som fører til lokalt vanskelige kjøreforhold, sier meteorolog Siri Wiberg til Avisa Oslo mandag ettermiddag.

Hun understreker imidlertid at morgendagens styrtregnbyger er veldig lokale og at man ikke vet 100 prosent hvor de treffer.

Sjekk dette

Tall fra Finans Norge viser at erstatningene etter vanninntrenging og stopp i avløp/tilbakeslagsskader har økt mye de siste årene og koster mer enn én milliard i året.

- Bor du i utsatte områder er det flere tiltak du kan gjøre. Stikkrenner og sluk må renses for at vannet skal renne unna. Ofte tar regn- og flomvannet med seg gjenstander som tetter avløpssystemet, så rydd bort skrot og kvister fra hagen. Se også til at avløp og kummer ikke blir demmet opp, og sørg for at vannet har fritt leide inn i avløpskummene, sa skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i forsikringsselskapet Fremtind nylig.

DYRT Å VASKE KLÆR: Særlig for barnefamilier blir det dyrt å vaske flere maskiner med klær hver uke, men det finnes metoder du kan benytte for å gjøre det litt billigere. Tipsene får du her! Video: Linn Merete Rognø. Vis mer

Vann i kjellere kan også oppstå ved store nedbørsmengder, og det anbefales å fjerne verdifulle gjenstander fra kjellere og garasjer.

- I det minste bør du få gjenstander opp fra gulvet eller i vanntette beholdere. Hold dører og vinduer til kjeller lukket, og i verste fall vurder å tette til med sandsekker, rådet Hofstad-Nielsen da.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer