Styrtregn

Gjør dette nå

Slik sikrer du deg.

STYRTREGN: Det skal bøtte ned. Foto: Annika Byrde / NTB
STYRTREGN: Det skal bøtte ned. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

Fra mandag ettermiddag til tirsdag morgen kan det komme mye regn i deler av Hordaland og Rogaland, melder Meteorologisk institutt på Twitter.

Nå er farevarsel i sørvest utvidet østover, og det meldes om styrtregn.

Mest intenst nedbør ventes i indre strøk av Rogaland og i vestlige deler av Agder.

Enkelte steder kan det komme 50 til 65 millimeter i løpet av tolv timer.

- Det er kraftigst fra nå i ettermiddag til sent i kveld, sier Magni Svanevik ved Meteorologisk institutt Vestlandet til Dagbladet.

Lokalt

- Hvis en byge skulle treffe hovedstaden er det fare for overvann, lokale oversvømmelser, bekk og elvenæringer, og overvann på veien som fører til lokalt vanskelige kjøreforhold, sier meteorolog Siri Wiberg til Avisa Oslo mandag ettermiddag.

Hun understreker imidlertid at morgendagens styrtregnbyger er veldig lokale og at man ikke vet 100 prosent hvor de treffer.

Sjekk dette

Tall fra Finans Norge viser at erstatningene etter vanninntrenging og stopp i avløp/tilbakeslagsskader har økt mye de siste årene og koster mer enn én milliard i året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer