Gjør dette nå!

Forsikringsselskap advarer.

Gjør dette nå!
Publisert
Sist oppdatert

Etter mye snøfall den siste tiden, kommer forsikringsselskapet Fremtind med en klar oppfordring til hyttefolket.

- Vår oppfordring til hytteeiere er å måke snø av hyttetak og terrasse før det blir for tungt. Om taket raser sammen kan det bety at både hytte og alt du har inne i den blir totalskadet, sier Therese Hofstad-Nielsen i en pressemelding.

Selskapet opplyser at de siden 2020 har registrert 400 skader som følge av snøtyngde og takras. Disse beløper seg til omlag 43 millioner kroner.

Ujevn belastning

Meteorologisk institutt har sendt ut varsel om kraftig snøfokk i fjellet i Sør-Norge og i Nordland. Dette kan føre til at snøen blir skjevt fordelt på taket.

- Når det kommer mye vind blir snøen skjevt fordelt på taket, og vektfordelingen og belastningen blir ujevn. Om det blir mildvær eller regn, kan snøen bli veldig tung. Da er skadepotensialet stort, påpeker Hofstad-Nielsen.

- Får man for tung snø på taket utsettes hele konstruksjonen for et sterkt press. Reisverk, dører og vinduer vil påvirkes av denne tyngden, har kommunikasjonssjef i If, Sigmund Clementz tidligere sagt til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.