E-sigaretter

Gjør endringer

Reglene for e-sigaretter med nikotin vil endre seg i 2023.

BLIR LOVLIG: Det vil bli lovlig å selge e-sigaretter med nikotin også i Norge. Foto: Nicholas.T.Ansell
BLIR LOVLIG: Det vil bli lovlig å selge e-sigaretter med nikotin også i Norge. Foto: Nicholas.T.Ansell Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

E-sigaretter har blitt populært de siste åra. Ifølge årets Ung Data-undersøkelse har det vært en betraktelig økning blant unge som har prøvd e-sigaretter, som også blir omtalt som «vape».

På nåværende tidspunkt er det ikke tillatt å selge e-sigaretter med i nikotin i Norge. Men dette vil bli lovlig etter hvert.

- Det er heller ikke tillatt å selge e-sigaretter på internett til norske forbrukere, sier fungerende avdelingsdirektør i avdeling miljø og helse, Erlend Bø, i Helsedirektoratet.

E-sigaretter har vært på markedet i rundt ti år, og man kjenner ikke de langsiktige konsekvensene ennå, skriver Helsenorge på nettsida deres.

NRK omtalte saken først.

Vil bli lovlig

- Det vil bli lovlig å selge e-sigaretter med nikotin også i Norge. Denne endringen kommer som følge av nye regler i et EU-direktiv (tobakksproduktdirektivet), forklarer Bø og fortsetter:

- Vi vet ikke eksakt tidspunkt for når dette vil skje, men det er trolig i løpet av året. I utgangspunktet vil det da gjelde både på Internett og i fysiske butikker, men det pågår et politisk arbeid om at nettsalg skal forbys.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer