Bading med klokke på armen

Gjør klokken klar for sommeren

Noen enkle tips for en problemfri klokke-sommer.

Gjør klokken klar for sommeren
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren byr ofte på aktiviteter både på land og strand. Selv om man sitter på en skikkelig kvalitetsklokke, er det noen ting man bør være oppmerksom på, før man tar sats og hopper i havet.

Vannresistent, ikke vanntett

For mange nordmenn er det derfor viktig at klokken tåler vann, slik at den kan sitte på håndleddet under alle sommerens aktiviteter. Men per definisjon er ingen klokke «vanntette».

Klokker er derimot vannresistente, under forutsetning om at trykket ikke overstiger et definert nivå. Selve standardiseringen rundt vannresistens kan være litt forvirrende, så man bør orientere seg om hvilken bruk og vannaktiviteter klokken faktisk tåler.

Viktig trykktest

Vi har tidligere skrevet litt om service av klokker. For ur av den mekaniske sorten, er ofte skifte av pakninger og trykktesting en del av serviceprosessen. I kontrollerte omgivelser avslører trykktestingen om klokken holder tett.

I praksis vil nok serviceintervallet for en typisk mekaniske klokke være fra 5 til 10 år, og for quartz-baserte klokker er ikke trykktesting ved batteribyttet noen selvfølge. Separat trykktesting er derfor å anbefale. Testen kan gjerne gjøres på årlig basis, og kan være en billig forsikring for å hindre favorittklokken fra å bli ødelagt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer