Ifølge Matprat dobles forbruket av egg i Norge i løpet av påskeuka, og vi spiser cirka 26 millioner egg i løpet av de fem påskedagene fra skjærtorsdag til 2. påskedag.

Pass på dette!
Advarte
Før påske ble det flere ganger meldt om butikker med tomme hyller, og kjedene advarte mot egghamstring.
- Grunnen til at enkelte butikker har tomme hyller, handler om at det produseres for lite av de minste eggstørrelsene. Dette betyr bare at det finnes mer av de andre eggstørrelsene, sa kommunikasjonsdirektør i Nortura, Mari Hagerup til DinSide for et par uker siden.
Nå er de fleste butikkene rundt om i Norges land stengt, og de åpner ikke igjen før påskeaften, men hvordan står det til med eggtilgangen nå rett før påskeaften?
- Vi har hatt full produksjon hele uka, og levert egg hver dag før påske. Det kan være tomt for enkelte varianter i butikkene som har åpent nå, men vi fyller opp hyllene igjen over påske, forteller kommunikasjonsrådgiver Marthine Haugen Pettersen i Nortura (Prior) til DinSide skjærtorsdag.
Kommunikasjonssjef Kristine Aakvag Arvin i Kiwi opplyser i en SMS at etterspørselen har vært større enn tilgjengeligheten i deres butikker, men at de fyller på etter hvert som de får fra sine leverandører.

Brødtabben går verden rundt
- Solgt enormt mye
I en e-post «avblåser» Coop eggkrisen på spørsmål om hvordan det ligger an hos dem.
- Det har blitt solgt enormt mye egg i våre butikker de siste dagene, men det skal fortsatt være godt utvalg igjen, alt fra våre billigste alternativer, til økologiske egg. Det kan selvsagt forekomme kortvarige utsolgt-situasjoner av enkelte forpakninger, men vi er godt forberedt på høytida og vår leverandør Den Stolte Hane melder om nok egg til Extra-kundene i hele påsken, rapporterer kommunikasjonssjef Harald Kristiansen skjærtorsdag.
DinSide har ikke fått svar fra Rema 1000.