Gladmelding

Det er fortsatt ikke for seint.

FROKOST: Bløtkokt egg til påskefrokosten er ikke feil, og det skal fremdeles være egg å få tak i. Foto: Terje Pedersen / NTB
FROKOST: Bløtkokt egg til påskefrokosten er ikke feil, og det skal fremdeles være egg å få tak i. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Matprat dobles forbruket av egg i Norge i løpet av påskeuka, og vi spiser cirka 26 millioner egg i løpet av de fem påskedagene fra skjærtorsdag til 2. påskedag.

Advarte

Før påske ble det flere ganger meldt om butikker med tomme hyller, og kjedene advarte mot egghamstring.

- Grunnen til at enkelte butikker har tomme hyller, handler om at det produseres for lite av de minste eggstørrelsene. Dette betyr bare at det finnes mer av de andre eggstørrelsene, sa kommunikasjonsdirektør i Nortura, Mari Hagerup til DinSide for et par uker siden.

Nå er de fleste butikkene rundt om i Norges land stengt, og de åpner ikke igjen før påskeaften, men hvordan står det til med eggtilgangen nå rett før påskeaften?

HELT GENIALT: Om du skal ha mange rundt for eksempel frokostbordet er dette eggetrikset helt fabelaktig! Programleder: Embla Hjort-Larsen. Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Vis mer

- Vi har hatt full produksjon hele uka, og levert egg hver dag før påske. Det kan være tomt for enkelte varianter i butikkene som har åpent nå, men vi fyller opp hyllene igjen over påske, forteller kommunikasjonsrådgiver Marthine Haugen Pettersen i Nortura (Prior) til DinSide skjærtorsdag.

Kommunikasjonssjef Kristine Aakvag Arvin i Kiwi opplyser i en SMS at etterspørselen har vært større enn tilgjengeligheten i deres butikker, men at de fyller på etter hvert som de får fra sine leverandører.

- Solgt enormt mye

I en e-post «avblåser» Coop eggkrisen på spørsmål om hvordan det ligger an hos dem.

- Det har blitt solgt enormt mye egg i våre butikker de siste dagene, men det skal fortsatt være godt utvalg igjen, alt fra våre billigste alternativer, til økologiske egg. Det kan selvsagt forekomme kortvarige utsolgt-situasjoner av enkelte forpakninger, men vi er godt forberedt på høytida og vår leverandør Den Stolte Hane melder om nok egg til Extra-kundene i hele påsken, rapporterer kommunikasjonssjef Harald Kristiansen skjærtorsdag.

DinSide har ikke fått svar fra Rema 1000.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer