Gladmelding

Det er fortsatt ikke for seint.

FROKOST: Bløtkokt egg til påskefrokosten er ikke feil, og det skal fremdeles være egg å få tak i. Foto: Terje Pedersen / NTB
FROKOST: Bløtkokt egg til påskefrokosten er ikke feil, og det skal fremdeles være egg å få tak i. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Matprat dobles forbruket av egg i Norge i løpet av påskeuka, og vi spiser cirka 26 millioner egg i løpet av de fem påskedagene fra skjærtorsdag til 2. påskedag.

Advarte

Før påske ble det flere ganger meldt om butikker med tomme hyller, og kjedene advarte mot egghamstring.

- Grunnen til at enkelte butikker har tomme hyller, handler om at det produseres for lite av de minste eggstørrelsene. Dette betyr bare at det finnes mer av de andre eggstørrelsene, sa kommunikasjonsdirektør i Nortura, Mari Hagerup til DinSide for et par uker siden.

Nå er de fleste butikkene rundt om i Norges land stengt, og de åpner ikke igjen før påskeaften, men hvordan står det til med eggtilgangen nå rett før påskeaften?

- Vi har hatt full produksjon hele uka, og levert egg hver dag før påske. Det kan være tomt for enkelte varianter i butikkene som har åpent nå, men vi fyller opp hyllene igjen over påske, forteller kommunikasjonsrådgiver Marthine Haugen Pettersen i Nortura (Prior) til DinSide skjærtorsdag.

Kommunikasjonssjef Kristine Aakvag Arvin i Kiwi opplyser i en SMS at etterspørselen har vært større enn tilgjengeligheten i deres butikker, men at de fyller på etter hvert som de får fra sine leverandører.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.