Test av elsykkel: Velo City Energy Boost USX

God elsykkel til 15.000 kroner

Krankmotor og hydrauliske skivebremser ser vi ikke ofte i denne prisklassen.

PEN: Velo City Energy Boost Usx til 15.000 ser unektelig lekker ut. Og både bremser og motor vitner om at den strekker seg lengre enn sin prisklasse. Foto: Tore Neset
PEN: Velo City Energy Boost Usx til 15.000 ser unektelig lekker ut. Og både bremser og motor vitner om at den strekker seg lengre enn sin prisklasse. Foto: Tore Neset Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange av de mest interessante elsyklene vi har testet så langt kommer fra mindre importører som driver kanskje én eller to butikker i de store byene.

Mer interessant for folk flest rundt i landet er nok tilbudet til kjedebutikkene. Også disse satser nå på elsykkel, og den største av dem - XXL - forteller oss til og med at dette er ett av de viktigste områdene for dem nå.

Sportskjedene har den fordelen at de kan bestille i store volum. Slik får de gode rabatter fra leverandørene, som i det store og det hele befinner seg i Kina eller på Taiwan.

Vilt varierende priser

Det er lett å gå seg vill i prisjungelen, der elsyklene koster alt fra ei ukelønn til flere månedslønner.

Biltema selger elsykler til under 6.000 kroner, og Europris har sin E-sykkel Universal til like under 9.000, som Dinside testet i fjor.

Clas Ohlson har solgt sin Off Course til rundt 9.000 i noen år, men i vår er bare en sammenleggbar variant å se i nettbutikken deres. Fra kjeden får vi opplyst at de ikke vil selge elsykler denne sesongen på grunn av leveranseproblemer.

I tillegg kan man jo bygge om sin gamle sykkel, og komme unna langt mindre enn det de fleste ferdige elsykler koster.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer