Gratis utendørs trening

– Et opprør mot treningsenterbransjen som er blitt mer kommersiell enn funksjonell, sier initiativtager Lasse Tufte.

GODT TRENT: Lasse Tufte trener på en skranke i en parkene som er kallt opp etter ham.  Foto: Mankini Photography/Tufteparken.no
GODT TRENT: Lasse Tufte trener på en skranke i en parkene som er kallt opp etter ham. Foto: Mankini Photography/Tufteparken.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Egenvektrening er et helårs lavterskeltilbud for alle som vil komme seg ut av sofaen eller bare er lei av treningssenteret, og bedrive en form for trening som har lav risiko for skader. Det er kun deg og noen apparater. Ute i en park.

Forskjellen er at disse apparatene ikke finnes på treningssentrene.

Sosial arena

– Egenvektrening er kanskje den aller sunneste treningsformen som finnes. Det er kun egen kroppsvekt som motstand, noe som er skadeforebyggende. Det er utendørs og sosialt og det passer alle aldergrupper, sier Tufte, som påpeker at den eneste motivasjonen han har med disse parkene er å promotere denne treningsformen.

Er du mann og vurderer tights? Les denne testen

Tufte har jobbet med disse kommunalt støttede parkene på dugnadsbasis, ved siden jobb som foreleser og en jobb innen rus og psykiatri. Som belønning har han fått parkene oppkalt etter seg.

Mange kommuner trekker spesielt frem gevinsten dette har for folkehelsen og at det er et lavterskeltilbud.

Apparater du kan finne i en Tuftepark:

Opprør

Tufte og noen kamerater gikk lei av styrketrening på treningssentrene og oppdaget egenvekttrening på YouTube, også kjent som calisthenics. Ikke lenge etter presenterte de et ferdig utviklet konsept for Asker kommune, som så støttet parken økonomisk. Den første parken så dagens lys i fjor sommer ved Risenga i Asker, ikke langt utenfor Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer