Gratis utlån av fritidsutstyr

Du får låne langt mer enn bare bøker på Tana bibliotek.

På Tana bibliotek får du tak i det aller meste - og det er gratis å ta i bruk. Foto: Berit B. Njarga
På Tana bibliotek får du tak i det aller meste - og det er gratis å ta i bruk. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å kjøpe eller leie utstyr til alle årets sesonger kan føles unødvendig, og ikke minst være dyrt.

Men noen steder i landet trenger du faktisk ikke å tenke på verken kjøp eller leie av utstyr. Dette gjelder blant annet i Tana, hvor det kommunale biblioteket leier ut alt fra kanoer, sykkelvogner, redningsvester og ski. Og ikke bare det. De gjør det helt gratis.

>> Sjekk hvor mye du får i feriepenger

Gratis å låne fritidsutstyr

– Det er økende interesse for å låne utstyr, og ingen tvil om at folk setter pris på tilbudet, forteller Biblioteksjef Ragnhild Måsø til DinSide.

Og det er antakelig ikke uten grunn. De har nemlig et særdeles velfylt lager av fritidsutstyr hvor folk kan låne det de måtte ha bruk for.

Pulk, sykkelvogner, kanoer, kajakker, telt, langrenn-ski, twintip-ski, skisko, rulleskøyter, skøyter, redningvester, sykler, bilbarneseter, fjellsekker og hjelmer, for å nevne noe.

– Spesielt twintip-skiene er populære, forteller Måsø.

I utgangspunktet kan man låne utstyret i én uke, men er det ingen som venter i kø kan man forlenge lånet med en uke til. Det eneste du trenger er lånekortet fra bilioteket.

Totalt har biblioteket fått 350.000 kroner i støtte fra NAV for å kjøpe inn utstyr. Bakgrunnen for ordningen var nemlig å gi barn mulighet til å delta på forskjellige aktiviteter, uansett hvordan familien er stilt økonomisk.

– Men det er åpent for alle å låne utstyr, understreker Måsø.

Her kan du se noe av utstyret biblioteker har tilgjengelig for utlån


Sjekk hjemkommunen

Tana bibliotek er slett ikke det eneste i landet som tilbyr gratis utlån av fritidsutstyr, selv om de har vært tidlig ute, og dessuten har svært variert utstyr å låne bort.

Et kjapt nettsøk viser at blant annet Kragerø bibliotek startet opp utlån av skiutstyr i desember i fjor, mens Skjervøy Folkebibliotek kom i gang med en tilsvarende ordning i mars i år. Også Bamble bibliotek låner ut skiutstyr og redningsvester, mens Bærum kommune og Flora kommune har egne ordninger for utlån av utstyr.

Altså kan det lønne seg å sjekke med egen hjemkommune om det fins liknende ordninger for gratis utlån av fritidsutstyr.

Har du behov for å leie redningsvester, tilbyr dessuten de fleste av landets brannstasjoner utlån eller utleie av vester.

Les også: Se om pengene er kommet inn på konto

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer