Griper inn mot «ulovlige» sparkesykler

- «Ulovlige» sparkesykler må merkes tydelig med at de ikke er lov å kjøre med. Noe annet er brudd på markedsføringsloven, sier Forbrukertilsynet.

ULOVLIG: Det er ulovlig å bruke elsparkesykler som går fortere enn 20 kilometer i timen, uansett om det er på vegen eller i din egen stue. Dette er det imidlertid ikke alle forhandlerne som opplyser om, og det er brudd på markedsføringsloven. Nå tar Forbrukertilsynet grep. Foto: Kristin Sørdal
ULOVLIG: Det er ulovlig å bruke elsparkesykler som går fortere enn 20 kilometer i timen, uansett om det er på vegen eller i din egen stue. Dette er det imidlertid ikke alle forhandlerne som opplyser om, og det er brudd på markedsføringsloven. Nå tar Forbrukertilsynet grep. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Som Dinside tidligere har skrevet om, selges det elektriske sparkesykler i Norge som det er ulovlige å bruke.

I Norge er det ulovlig å bruke elsparkesykler som går raskere enn 20 kilometer i timen, noe som gjelder både på privat område og på offentlig vei.

Men likevel er det altså forhandlere som selger elsparkesykler som kan gå i opptil 100 kilometer i timen - uten å opplyse om at det er ulovlig å bruke dem.

Og selv om det faktisk ikke er ulovlig å selge disse sparkesyklene så er det i strid med markedsføringsloven dersom de ikke gir slik viktig informasjon, som at det er ulovlig å bruke kjøretøyet.

Nå går Forbrukertilsynet ut mot alle forhandlere av elsparkesykler og ber dem om å rydde opp i markedsføringen.

- Villedende etter markedsføringsloven

Forbrukertilsynet sender i disse dager brev til forhandlere av elsparkesykler, hvor de ber alle om å gå gjennom merkingen sin slik at ingen forbrukere kjøper en «ubrukelig» sykkel uten at de er klar over det.

– Vi har merket oss at flere forhandlere ikke opplyser om denne viktige begrensningen, sier Jo Gjedrem, avdelingsdirektør for transport i Forbrukertilsynet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer