Strø glatte veier:

- Griseri uten like

Det kan høres ut som en god idé, på glatt hålke i minusgrader, men like etter man har strødd blir det en sleip og slimete gjørme.

IKKE BRUK: Dette erstatter ikke strøsand. Foto: Shutterstock/NTB
IKKE BRUK: Dette erstatter ikke strøsand. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn over hele landet er redde for å skli og skade seg på vei ut av huset. Mange strør med sand, grus eller salt. Butikkene tømmes for strøsand, og i desperasjon har noen tydd til kattesand, har DinSide blitt oppmerksom på.

Dette er en dårlig idé, slår flere eksperter fast.

Forretningsområdesjef for kjæledyr hos Felleskjøpet, Maren Dahl sier at det finnes mange andre og bedre alternativer. Dahl presiserer til DinSide at ved å bruke kattesand på is, vil en bare få tilleggsproblemer.

- Klumpete kattesand hadde jeg ikke anbefalt å bruke som strømiddel.

- Kattesand er laget for å klumpe seg når den kommer i kontakt med væske. Hvis man heller sanden ute på gårdsplassen, vil man få samme effekt bare av regnvann eller smeltevann og snø. Dette blir et griseri uten like.

- Etter kort tid vil ikke sanden være tørr lengre. Den vil bli en most leire som du får under skoene og som du vil trekke med deg overalt hvor du går. Det finnes mange andre bedre alternativer, som skjellsand eller strøsingel.

Dahl sier videre til DinSide at denne metoden kan fungere for en nødløsning, på veldig kort sikt. Så hun forstår at noen gjør det. Det blir bare et enormt griseri.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer