Påsken 2021

Gule egg? Da må det snurres!

Ved hjelp av en stillongs kan du gjøre frokosten litt mer fargerik!

PÅSKEN: Mange må bli hjemme i påsken så hvorfor ikke prøve noe nytt? Man kan for eksempel lage gule egg! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Påsken har kommet, og den forbinder nok mange med egg - påskeegg, kokte egg, eggerøre, fylte egg, marsipanegg … lista er lang!

Men har du hørt om gule egg før? Det er opprinnelig en japansk rett og krever litt tålmodighet når man skal lage det, men vi har funnet en fin metode for å lage det som både kan være gøy for voksne og barn!

Det eneste utstyret du trenger for å lage det er en stillongs. Har du ikke det tilgjengelig kan du bruke en genser med lange ermer.

Selve metoden er enkel, men det kan ta noen forsøk før du får det til. Er du litt for ivrig, eller ikke flink nok til å holde armene langt nok ut fra kroppen, kan du ende opp med et knust egg.

Knust egg i stillongs er ikke gøy. Er du klønete, eller ønsker barna å være med på leken, anbefaler vi å pakke egget godt inn i plastfolie, eventuelt en liten ziplock-pose, før du fører det inn i stillongsen.

I videoen over viser vi hvordan vi gjorde det og hvordan resultatet ble!

Om du er uheldig og knuser et egg er salt løsningen:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer