Smakstest

Haaland-kebaben: - Overrasker

Vi gjorde som landslagsspillerne og dro på Tåsen Cafébar.

HAALAND-BABBEN: Erling Braut Haaland og flere av landslagsstjernene besøkte kafeen på Tåsen Cafébar & Pizza etter seieren mot Kypros natt til onsdag. Vi har testet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HAALAND-BABBEN: Erling Braut Haaland og flere av landslagsstjernene besøkte kafeen på Tåsen Cafébar & Pizza etter seieren mot Kypros natt til onsdag. Vi har testet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Kan vi få det Haaland bestilte?

Det har ikke gått upåaktet hen at fire av Norges beste fotballspillere valgte å feire Norges første seier i EM-kvalifiseringen på Tåsen Cafébar. På den lille kafeen på Tåsen-senteret er det ikke mange ledige bord onsdag ettermiddag, og så godt som alle vil ha «det samme som Haaland».

Kanskje ikke så rart, når Norges største fotballstjerne, ifølge eier Jaskiret Singh Bal, har sagt at det er «den beste kebaben han har spist», og dagens gjester består av like deler tenåringsgutter og journalister, i tillegg til et par håndverkere?

For når landets mest kjente mann spiser kebab, så er det klart vi også må teste. Så vi sier som de foran og de bak oss i køen: «Hva bestilte Haaland, og kan vi få det samme?»

Det får vi: en jumbo mix pita, med både kylling- og biffkjøtt, og en Jarritos-brus med smak av ananas. Vi gjør også som Haaland når vi får spørsmål om hvor stor og sterk vi vil ha kebaben, og går for størrelse jumbo - og for mild.

FAST GJEST: Herman Eckbo (18) har spist mye på og fra Tåsen Cafébar, og har tatt turen i dag for å feire at han er ferdig med eksamen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FAST GJEST: Herman Eckbo (18) har spist mye på og fra Tåsen Cafébar, og har tatt turen i dag for å feire at han er ferdig med eksamen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Uten å foregripe konklusjonen her kan vi si med en gang at du ikke bør gjøre som Haaland når de spør deg om det siste, om du tar turen opp for å prøve det samme. For den milde kebaben er god nok, den, men fryktelig tam.

- Den største vi har sett

De siste åra har vi smakt på og vurdert en rekke kebaber for Dagbladet, både klassisk nattmatkebab og hakket mer jålete, som man får på restaurant. Dette er utvilsomt den største vi har fått servert.

Kebaben er perverst stor, med tanke på at vi ikke akkurat har løpt på en fotballbane i 90 minutter, men vi dømmer ingen. Det ser likevel ut som om de fleste rundt oss har tatt til vettet og gått for en liten eller medium størrelse.

JUMBOKEBAB: Vi har smakt oss gjennom mer enn vår andel av kebaber de siste årene, og dette er den største vi har fått servert. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
JUMBOKEBAB: Vi har smakt oss gjennom mer enn vår andel av kebaber de siste årene, og dette er den største vi har fått servert. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Menyen til Tåsen Cafébar lover nybakt pitabrød, og det får vi. Det er mykt, litt sprøtt i kantene, fluffy og lunkent, og dekker nesten en hel tallerken. Brødet er fylt med enorme mengder salat, mais, et par agurkskiver, skivet rødløk, grillede biter av marinert kylling, og klassisk kebabkjøtt av storfe - toppet med husets dressing, en mild rømmedressing med urter.

STJERNEBESØK: Daglig leder Jaskiret Sigh Bal er stolt over at landslagsstjernene valgte hans kebab etter seieren over Kypros. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STJERNEBESØK: Daglig leder Jaskiret Sigh Bal er stolt over at landslagsstjernene valgte hans kebab etter seieren over Kypros. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Be om chilidressing

Kyllingen er godt krydret, det er fin størrelse på bitene, som gjør at det ikke blir tørt, men er saftig og fint, men dessverre får vi et par biter brusk i den ene biten, som knaser skikkelig i tennene. Biffkjøttet er godt krydret, men litt forglemmelig.

Grønnsakene er friske og smaker godt, men ikke noe å skrive hjem om. Vi skulle gjerne sett noe som skjærer litt igjennom, som litt kål, litt skarpere eller mer løk - noe syltet - kanskje en liten pfefferoni?

Brødet og dressingen er dagens positive overraskelse. Hvorfor har vi ikke vært her før?

Akkurat som vår klassiske favoritt Shawarma House er det ferskt, hjemmebakt pitabrød og hjemmelaget dressing, både husets og chilidressing. Og når vi skjønner at vi ikke må gjøre som Haaland og velge den milde varianten, og får chilisaus (også den hjemmelaget) som vi kan toppe med, får det betydelig mer schwung over seg.

For det er noe med kebab - den må ikke sette tunga i full fyr, men den trenger litt hete. Og tankene går igjen til pfefferoni, de syltede lange, grønne chiliene som er vanlig å toppe kebaben med.

I stil er nok Tåsen Cafébar mer som takeaway-babb enn de hakket mer jålete restaurantkebabene vi testet tidligere i vår, men la det være sagt: Den kan absolutt måle seg med opptil flere av restaurantbabbene.

Sammenliknet med takeawaykebabene er den nesten i toppsjiktet, med ett forbehold: Ikke gjør som Haaland. Be om medium pluss eller sterk.

Klarer de å finne fram noe litt syrlig, så det blir litt bedre balanse - så kommer vi garantert igjen.


Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer