Test av alpinhjelmer:

Halvparten av hjelmene får stryk

Det er store forskjeller på hvor godt alpinhjelmer beskytter mot hodeskader, ifølge fersk test av skihjelmer.

TEST AV POPULÆRE ALPINHJELMER: Test avslører store forskjeller på hvor godt alpinhjelmer beskytter. Én hjelm får best i test og to får utmerkelsen «bra valg» - men halvparten skårer dårligere enn gjennomsnittet. Foto: Folksam
TEST AV POPULÆRE ALPINHJELMER: Test avslører store forskjeller på hvor godt alpinhjelmer beskytter. Én hjelm får best i test og to får utmerkelsen «bra valg» - men halvparten skårer dårligere enn gjennomsnittet. Foto: Folksam Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er et faktum at hjelmbruk reduserer risiko for hodeskade og alvorlig hodeskade både i alpinbakken og andre steder med risiko for hodeskader ved fall, som på sykkel.

Og selv om enhver hjelm er bedre enn ingen hjelm, er det fremdeles slik at en alpinhjelm/skihjelm gir best beskyttelse i skibakken, framfor eksempelvis en sykkelhjelm eller en skatehjelm.

Men visste du at det også er store forskjeller på hvor godt ulike skihjelmer beskytter?

En fersk test gjort av det svenske forsikringsselskapet Folksam avslører nettopp dette:

- Få skihjelmer beskytter bra mot hjernerystelser. Kun tre av 14 hjelmer beskytter bra mot hjernerystelser og får Folksams utmerkelse «Best i test» eller «Bra valg», konkluderer Folksam etter testen.

Denne hjelmen er «best i test»

Det er produktforskningsavdelingen hos det svenske forsikringsselskapet Folksam som har testet alpinhjelmer.

De har testet 14 av de vanligste skihjelmene som selges i Sverige, for barn og voksne, og både vanlige hjelmer og konkurransehjelmer. De fleste av disse selges også i Norge.

Everest Alpine MIPS utropes til «Best i test». Ifølge Folksams tester, er denne 30 prosent bedre enn gjennomsnittshjelmen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer