Influensavaksine:

Halvparten vil ikke ta influensavaksinen

Omtrent halvparten av befolkningen ønsker ikke å ta influensavaksinen i høst, viser undersøkelse

INFLUENSAVAKSINE: Undersøkelse viser at over halvparten ikke ønsker å ta influensavaksine. Foto: Cornelius Poppe / NTB
INFLUENSAVAKSINE: Undersøkelse viser at over halvparten ikke ønsker å ta influensavaksine. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Publisert

En undersøkelse gjennomført av Norstat, på oppdrag av Apotekforeningen viser at omtrent halvparten av befolkningen ikke ønsker å ta influensavaksinen, skriver de i en pressemelding.

Undersøkelsen viser at det er flest i de eldre aldersgruppene som planlegger å ta influensavaksinen i år.

- Det er flott at så mange som tre fjerdedeler av dem som er over 65 år planlegger å ta influensavaksinen. Andelen eldre som tar vaksinen har vært økende de siste årene, men det er fortsatt mange som ikke følger anbefalingen om å la seg vaksinere, sier fagdirektør Hanne Andresen i Apotekforeningen i pressemeldingen.

Vil ikke bli syke

De fleste, altså 52 prosent, ønsker å ta vaksinen fordi de ikke ønsker å bli syke selv.

Fagdirektøren forteller at det beste man kan gjøre for å unngå sykdom er å vaksinere seg. Influensa har symptomer som ligner på covid-19. Å slippe den usikkerheten er også en god grunn til å vaksinere seg mot influensa mener hun.

– I tillegg mener jeg vi har et felles ansvar for å unngå å belaste helsetjenesten unødvendig, og vi har alle et ansvar for å ikke smitte personer som er i risikogruppene for å bli alvorlig syke, sier Andresen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer