Håndbygde bysykler skal takle «helvete i nord»

Nyåpnede Oslo Sykkelkompani selger tre modeller inspirert av hovedstaden.

HELT NY: Her er Oslo Sykkelkompanis splitter nye modell, OSK 0173, kalt opp etter postkoden til butikkens nabolag.  Foto: Oslosykkelkompani.no
HELT NY: Her er Oslo Sykkelkompanis splitter nye modell, OSK 0173, kalt opp etter postkoden til butikkens nabolag. Foto: Oslosykkelkompani.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oslo Sykkelkompani begynte å bygge sykler i 2012, og lanserte sine foreløpig tre modeller på vårparten i år. Nylig åpnet de en knøttliten butikk ved Alexander Kiellands plass i Oslo, hvor alle syklene blir bygd for hånd.

Inspirert av Oslo

Tanken bak syklene er at de skal gjenspeile Oslo på to måter: Fargene er basert på de originale fasadefargene byantikvaren har funnet frem fra gårder i Kvadraturen i sentrum og på Grünerløkka, mens modellnumrene er ulike postnummer fra hovedstaden.

Målet med syklene er å gjøre Oslo til en bedre sykkelby og vise frem noe som byen ikke har sett før.

Jobbsykling: Hvorfor gjør ikke flere slik?

Sykkelentusiastene i OSK er opptatt av å lage bærekraftig design hvor eieren skal bli så glad i sykkelen at den blir tatt godt vare på, for slik å vare lenger.

OSK-syklene og Norges minste sykkelbutikk:

Et helvete i nord

Alle syklene har lette og stive stålrammer av det italienske merket Columbus Zona håndbygget i samarbeid med en nederlandsk rammemaker, engelske Brooks-seter og 27 mm brede og storbyvennlige dekk fra italienske Challenge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer