Værvarsel

Har du fått med deg den nye Yr.no-funksjonen?

Nå kan du få vindkast-varsel.

NYHET: Yr har allerede meldt om vindkast ei stund i sin utvidede tabell, men det er ikke alle brukere som har funnet det. Foto:Yr
NYHET: Yr har allerede meldt om vindkast ei stund i sin utvidede tabell, men det er ikke alle brukere som har funnet det. Foto:Yr Vis mer
Publisert

- Det er sikkert et par år siden vi begynte å se på dette. Hovedutfordringa har vært å få et fornuftig design på det, forteller Anette Wilberg fra Yr-teamet til NRK.

Hun snakker om det nye vindkast-varselet som har kommet på værmeldingsappen og -nettsida Yr.no.

Så langt har det vært enkelt å finne et vanlig varsel for middelvind, men et varsel for vindkast har det, derimot, tatt tid å få på plass.

Nyttig for flere

Meteorologisk Institutt har hatt et sterkt ønske om å få formidlet ventede vindkast ut til brukerne. De vet nemlig at mange som bruker sjøen aktivt er klar over den store forskjellen mellom middelvind og vindkast, og vil ha den informasjonen tilgjengelig.

På de nye mobilsidene, som erstatter de gamle fra 1. desember, har informasjonen vært tilgjengelig en detaljert tabell, men nå blir altså informasjonen enklere tilgjengelig på både app og nett.

Store vind-forskjeller

Statsmeteorolog Mette Skjerdal sier at det er mange fordeler med å få meldt om vindkast, for de kan være mye kraftigere enn middelvinden

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer