Heinz: - Jobber på spreng!

Tomme hull i fire av fem butikker DinSide besøkte i går, men påfyll skal være på vei.

HER ER DET TOMT: Det er leveringsutfordringer for Heinz eplesidereddik. Foto: Elisabeth Dalseg
HER ER DET TOMT: Det er leveringsutfordringer for Heinz eplesidereddik. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du slitt med å finne Heinz eplesidereddik i butikkene? Du er ikke den eneste. De siste par ukene har et tomt hull lyst mot oss der flaskene pleier å stå, i vår lokale butikk, og da vi tok en runde i butikkene i går, måtte vi innom fem for å få tak i ei flaske.

Svaret var det samme, hos alle butikkene: Heinz har leveringsutfordringer.

Er du tom, skal det likevel ikke være så lenge å vente.

VÆR FORSIKTIG: Denne rengjøringssprayen kan man se på flere sosiale medier, men det som kan være en fin måte å friske opp møbler, sengetøyet og kanskje lukten i hjemmet ditt på, kan også by på små problemer. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

- Vi har dessverre hatt leveringsutfordringer, men fikk varer på lager forrige uke. Vi jobber på spreng med å fylle butikkene med produktet igjen, sier Jasreena Bhullar, brand manager for Heinz i Haugen-Gruppen til DinSide.

Tirsdag 18. oktober, rundt lunsjtider, får vi følgende oppdatering fra Bhullar:

- Varene sendes ut til butikkene nå og innen morgendagen bør eddiken være å finne hos alle butikker som fører produktet på Østlandet.

Midlertidig sennepsmangel

Det er bare å bli vant til hyll i hullene, først som sist. Dette er ikke det første, og heller ikke siste gang vi kommer til å oppleve dette i år. Tidligere i høst var det dijonsennep vi slet med å finne.

Pandemi, hetebølger og ekstremtørke på det europeiske kontinentet, og ikke minst krigen i Ukraina, danner et katastrofalt kinderegg.

Det tok ikke lang tid før det var mulig å finne et par overprisede glass sennep på Finn.no, men det skal ikke være noen grunn til umiddelbar panikk. I tillegg til påfyll av den populære sennepen, har både produsentene og importørene jobbet med alternative leverandører av både råvarer og produkter.

- Vi har hatt litt problemer med tilfang av råvarer, men vi regner med å kunne løse dette i løpet av høsten, sa Sandhya Forselius, kommunikasjonsansvarlig i Unilever, til DinSide.

Dijonsennepsmangelen skal være løst, om enn midlertidig, men vi kan vente oss flere hull i hyllene.

Finner nye løsninger

Solsikkeolje er et av produktene det er problemer å få tak i nok av, hovedsakelig på grunn av krigen i Ukraina. Dette har ført til en økning i prisen på matolje, men har også fått en annen effekt: Nå har den problematiske palmeoljen sneket seg tilbake i ingredienslistene.

- Det stemmer av vi på grunn av oljemangel ble nødt til å midlertidig erstatte solsikke med sertifisert palmeolje i noen av produktene våre. Vi har vært klare på at dette er midlertidig. Derfor er vi glade for at det ser ut til at vi allerede fra årsskiftet igjen kan begynne å produsere uten palmeolje i de fleste av produktene, sier Elisabeth Aandstad Ekheim, kommunikasjonsdirektør i Orkla Norge til DinSide.

Hun presiserer at bruken av palmeolje er midlertidig.

- Vi har gjort et stort arbeid over mange år for å komme dit vi er i dag hvor vi har fjernet palmeolje fra produktene våre. Nå jobber vi mye med å finne gode alternativer med samme kvalitet og smak. er det også viktig for oss å være tydelig på at dette er en midlertidig endring og at vi parallelt har jobbet for fullt med å finne andre alternative oljer.

En annen årsak til hamstring er populære sesongprodukter, som Fun Light med julebrus fra Orkla. Da saften kom på markedet et par uker tilbake, gikk det ikke lang tid før flere butikker kunne melde om tomme hyller. Også her er det flere kremmersjeler som har sett sitt snitt til å tjene en ekstra slant: Nå selges den populære saften for opptil 1000 kroner på Finn.no.

Her har vi en alternativ løsning, om du har lyst på julebrussaft: Lag det selv.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer