Helsedirektoratet fraråder tradisjonell halloween

Anbefaler en annerledes halloween på grunn av covid-19.

IKKE SOM FØR: Halloween bør ikke gjennomføres slik vi er vant til, råder Helsedirektoratet. Foto: Erik Johansen/NTB
IKKE SOM FØR: Halloween bør ikke gjennomføres slik vi er vant til, råder Helsedirektoratet. Foto: Erik Johansen/NTB Vis mer
Publisert

Mandag kunne Dagbladet melde at Danmarks Sundhedsstyrelse oppfordrer danskene om å droppe årets halloween-feiring.

- På halloween og andre høstbegivenheter bør du finne andre aktiviteter enn fakkteltog, kostymefester og «knask-eller-knep» da dette er hendelser som kan være forbundet med risikoen for å spre infeksjon, skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemelding ifølge danske BT.

Hvordan ser norske helsemyndigheter på halloween - mener de og at den bør foregå annerledes i år?

- Gå til klassekamerater

Vi har spurt Helsedirektoratet om de er enige i danskenes vurdering, og om de vil komme med en liknende oppfordring her hjemme.

Assisterende helsedirektør, Espen Rostrup Nakstad, sier til Dinside at også de mener halloween bør gjennomføres på en annen måte i år.

- Vi har anbefalt en annerledes Halloween-markering i år der barna hovedsakelig bør gå «knask eller knep» til venner og klassekamerater som de er sammen med til daglig, sier Nakstad til Dinside.

Som kjent er man på skoler og i barnehager delt inn i grupper, hvor man i stor grad unngår å omgås barn i andre grupper.

Espen Ropstad Nakstad legger til at de heller ikke anbefaler større «halloween-fester» på tvers av klasser eller vennegrupper.

Må være friske

Nakstad påpeker videre at selv om man holder godterirunden til de man er sammen med til daglig, må alle selvsagt være friske for å delta.

- Og ingen med sykdom i husstanden bør åpne døra hvis det ringer på. I tillegg bør alle de vanlige smittevernrådene følges, med avstand og håndhygiene, påpeker han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer