Spørsmål til politiet via Facebook

Her blir politiet tilgjengelig på en helt ny måte

- Vi håper dette vil ha en forebyggende effekt, samt øke oppdagelsesrisikoen, sier enhetsleder.

NYTT KONTAKTPUNKT: Du må ikke lenger dra til politihuset i Stavanger for å få svar på det du lurer på om pass, vold, mobbing og annet. Nå kan du spørre politiet i Sør-Vest politidistrikt på Facebook. Foto: Carina Johansen/NTB Scanpix.
NYTT KONTAKTPUNKT: Du må ikke lenger dra til politihuset i Stavanger for å få svar på det du lurer på om pass, vold, mobbing og annet. Nå kan du spørre politiet i Sør-Vest politidistrikt på Facebook. Foto: Carina Johansen/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Sør-Vest politidistrikt følger etter Oslo politidistrikt og Kripos og oppretter en egen nettpatrulje.

Det betyr at du fra i dag av, den 31. oktober 2018, kan kontakte politiet via Facebook.

- Politiet skal være til stede der folk er, også på sosiale medier. Nå kan folk ta kontakt med oss og stille spørsmål om ting de lurer på også her, sier Grete Winge, leder av felles enhet for kriminalitetsforebygging i Sør-Vest politidistrikt til Dinside.no.

NY PATRULJE: Slik ser Facebook-siden til Sør-Vest politidistrikts nettpatrulje ut. Foto: skjermdump.
NY PATRULJE: Slik ser Facebook-siden til Sør-Vest politidistrikts nettpatrulje ut. Foto: skjermdump. Vis mer

Alle politidistrikt skal få nettpatrulje

Som sagt, er nettpatruljen Sør-Vest er den tredje nettpatruljen i landet, etter de til Kripos og Oslo politidistrikt. Nettpatruljen sin hovedoppgave er å jobbe kriminalitetsforebyggende, hindre lovbrudd og uønskede hendelser, bygge tillit og ha dialog med borgerne.

I september var Oslo politidistrikt først ut med egen nettpatrulje, som ble rullet ut i hele tre sosiale medier på én gang: Facebook, Instagram og Snapchat.

«Alle distrikt skal på sikt etablere egne nettpatruljer, som ett av flere tiltak for å skape trygghet i det digitale rom», står det i en pressemelding i forbindelse med lanseringen.

Vil utvide på sikt

Politiinspektør Winge påpeker at Facebook har en mer voksen brukergruppe, men at politidistriktet starter her med plan om å utvide til Instagram og Snapchat etter hvert.

- Vi ønsker det skal være lav terskel for å ta kontakt. Mange vegrer seg for å dra på politistasjonen, og det kan dermed føles enklere å ta kontakt via nett, sier Winge.

Dette kan du spørre om, og ei

Nettpatruljen kan spørres om alt fra pass, vold, overgrep, mobbing, ID-tyveri og lignende. Hovedformålet til patruljen er å være forebyggende, men politiet ønsker også å øke oppdagelsesrisikoen for eksempelvis trusler og hatefulle ytringer på nett.

- Du kan ikke anmelde noe eller noen via nettpatruljen. Slike henvendelser og pågående eller akutte hendelser skal ringes inn til operasjonssentralen på 02800 eller 112, understreker Winge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer