Prissjekk på allergimedisin

Her er allergimedisinen billigst

Allergi-sesongen er godt i gang. Vi har gjort en prissjekk på de mest populære allergimedisinene hos fire apotek og to dagligvarebutikker.

ALLERGIMEDISIN: Vi har gjennomført en prissjekk på tre ulike allergimedisiner. Foto: Africa Studio / Shutterstock / NTB
ALLERGIMEDISIN: Vi har gjennomført en prissjekk på tre ulike allergimedisiner. Foto: Africa Studio / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pollensesongen er godt i gang, og det medfører hyppigere bruk av allergimedisin. Det er det også mange uten påvist allergi som benytter seg av.

Det er klart billigere å kjøpe det på resept enn uten, men da må du først snakke med legen.

Vi har derfor gjennomført en prissjekk på allergimedisinene Zyrtec, Telfast og Cetirizin ved reseptfritt kjøp, for å sjekke hvor du får kjøpt den rimeligste allergimedisinen.

Allergimedisin

Allergimedisinene vi sjekket var Zyrtec, Telfast og Cetirizin. Vi valgte å holde oss til pakker på 30 tabletter, (10 mg for Zyrtec/Cetrizin, 120 mg for Telfast), der det var tilgjengelig.

Som du kan se i tabellen under er prisene varierende, og det lønner seg å anvende ulike apotek avhengig av hvilken allergimedisin du kjøper.

Hos Kiwi og den nettbaserte dagligvarebutikken Oda (tidligere Kolonial) selger de kun allergimedisinen Zyrtec, og kun i pakker på 21 tabletter.

Blant apotekkjedene har Vitusapotek generelt de høyeste prisene, der blant annet brettet med Zyrtec koster over det dobbelte av de øvrige, mens du finner den aller rimeligste allergimedisinen hos nettapoteket Farmasiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer