Prissjekk på allergimedisin

Her er allergimedisinen billigst

Allergi-sesongen er godt i gang. Vi har gjort en prissjekk på de mest populære allergimedisinene hos fire apotek og to dagligvarebutikker.

ALLERGIMEDISIN: Vi har gjennomført en prissjekk på tre ulike allergimedisiner. Foto: Africa Studio / Shutterstock / NTB
ALLERGIMEDISIN: Vi har gjennomført en prissjekk på tre ulike allergimedisiner. Foto: Africa Studio / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pollensesongen er godt i gang, og det medfører hyppigere bruk av allergimedisin. Det er det også mange uten påvist allergi som benytter seg av.

Det er klart billigere å kjøpe det på resept enn uten, men da må du først snakke med legen.

Vi har derfor gjennomført en prissjekk på allergimedisinene Zyrtec, Telfast og Cetirizin ved reseptfritt kjøp, for å sjekke hvor du får kjøpt den rimeligste allergimedisinen.

Slik gjennomførte vi prissjekken

Vi sjekket prisen på tre reseptfrie allergimedisiner.

Vi sjekket i hovedsak pakkene med 30 stk tabletter på allergimedisinene Zyrtec, Cetirizin og Telfast. De to første har det samme virkestoffet (Cetirizin).

Butikkene vi sjekket var Apotek 1, Vitusapotek, Farmasiet, Boots Apotek og dagligvarebutikkene Kiwi og Oda.

Prisene ble hentet inn 7. juli 2021.

Allergimedisin

Allergimedisinene vi sjekket var Zyrtec, Telfast og Cetirizin. Vi valgte å holde oss til pakker på 30 tabletter, (10 mg for Zyrtec/Cetrizin, 120 mg for Telfast), der det var tilgjengelig.

Som du kan se i tabellen under er prisene varierende, og det lønner seg å anvende ulike apotek avhengig av hvilken allergimedisin du kjøper.

Hos Kiwi og den nettbaserte dagligvarebutikken Oda (tidligere Kolonial) selger de kun allergimedisinen Zyrtec, og kun i pakker på 21 tabletter.

Butikk/produkt Apotek 1 Vitusapotek Farmasiet Boots Apotek Oda Kiwi
Zyrtec 10 mg, 30 stk. tabletter99 kr (3,30/stk)209,90 kr (6,97/stk)99 kr (3,30/stk)99 kr (3,30/stk)*185 kr (8,81/stk)*169 kr (8,05/stk)
Telfast 120mg, 30 stk. tabletter159 kr (5,30/stk)244 kr (8,13/stk)159 kr (5,30/stk)271,90 kr (9,06/stk)--
Cetirizin 10mg, 30 stk. tabletter185,50 kr (6,18/stk)184,90 kr (6,16/stk)89 kr (2,97/stk)185 kr (6,17/stk)--

* Selges i pakker på 21 tabletter

Blant apotekkjedene har Vitusapotek generelt de høyeste prisene, der blant annet brettet med Zyrtec koster over det dobbelte av de øvrige, mens du finner den aller rimeligste allergimedisinen hos nettapoteket Farmasiet.

Legg merke til at Oda og Kiwi, som selger mindre pakker, har den høyeste prisen per tablett for Zyrtec.

Merk også at prisen på Zyrtec hos Boots Apotek og Apotek 1 kun gjelder i nettbutikken. Hos Apotek 1 er det dog mulig å hente bestillingen i butikk, mens Boots Apotek har fri frakt ved bestilling.

Mindre pakker blir ekstra dyre per tablett. For en sjupakning med Zyrtec tar Vitusapotek 94,90 kroner, som tilsier en stykkpris på over 13,5 kroner per tablett, eller da en prisforskjell på 311 prosent sammenlignet med å kjøpe en 30-pakning til 99 kroner.

Billigere på resept - og i Sverige

Som nevnt kan du få allergimedisin på resept i samråd med lege. Da betaler du eksempelvis rundt 75 kroner for 100 tabletter, som tilsier en pris per tablett på 75 øre, riktignok uten å regne inn prisen for legetimen.

Og PS! Skal du til Sverige i sommer er det mye å spare på å kjøpe allergimedisin på apotek der. For eksempel selger svenske Apoteket en 30-pakning med Vialerg, som også har Cetrizin som virkestoff, for bare 15 kroner, altså 50 øre per tablett – riktignok et nettilbud. Apotek Hjärtat, som du blant annet finner på Nordby-senteret på Svinesund, tar 43 kroner for 30-pakningen med Cetrizin (1,43 per tablett).

Er du på utkikk etter utstyr til hagen i sommer? Vi har gjennomført en prissjekk på hageslanger og tilbehør. Du kan lese mer om den her:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer