Smittetall covid-19

Her er coronasmitten rekordlav

Streng innreisekontroll kan være årsaken til de lave smittetallene.

REKORDLAV SMITTE: Foreløpig har kun 18 personer vært smittet av corona på Grønland. Her fra Ilulissat. Foto: NTB/Alamy Stock Photo
REKORDLAV SMITTE: Foreløpig har kun 18 personer vært smittet av corona på Grønland. Her fra Ilulissat. Foto: NTB/Alamy Stock Photo Vis mer
Publisert

EUs kart over antall smittede de siste fjorten dagen, og andelen positive prøver, er for tiden et nedslående syn:

Her er det ingen nesten ingen grønne land i sikte - med ett klart unntak, hvor selv navnet på landet bekrefter den lave smitten:

På Grønland har de mer eller mindre sluppet unna coronasmitte.

18 smittede totalt

Ferske tall fra Grønlands Landslegeembete viser at det per 12. november har vært 18 smittede med corona siden pandemien startet.

Og det skyldes ikke at det er få som er blitt testet: I alt 12026 personer er testet for corona, som tilsvarer litt under en fjerdedel av befolkningen.

Øyer i særklasser

Per i dag er det en av de 18 smittede som foreløpig ikke er friskmeldt. Det har heller ikke vært noen dødsfall på Grønland grunnet corona.

En kikk på kartene fra EU-kommisjonen viser at det i tillegg til Færøyene kun er Grønland som er helt grønt.

Til sammenligning har Island et høyt smittetrykk med mange smittede, mens på Færøyene, som har et litt lavere innbyggertall enn Grønland med sine 52000 innbyggere, har det vært i alt 497 coronatilfeller. FHI anbefaler å fjerne innreisekarantene fra og med midnatt natt til lørdag 14. november på grunn av synkende smittetall også der.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.