Test av ullundertøy 2017

Her er de beste «hverdagsulltrøyene»

Flere enn oss som hater å fryse? Vi har testet ulltrøyene til hverdagsbruk. Her er de beste!

LEI AV Å FRYSE: Vi har testet ulltrøyer til hverdagsbruk, men ikke alle varmer like godt. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
LEI AV Å FRYSE: Vi har testet ulltrøyer til hverdagsbruk, men ikke alle varmer like godt. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke nødvendigvis en sammenheng mellom pris og kvalitet - som Dinside avslørte da vi testet svarte bomullsgensere tidligere i vinter. Vi har også gitt deg noen tips til hva du bør se etter for å avsløre god eller dårligere kvalitet på klær.

Og har du ullgensere som ikke passer lenger eller er umoderne i snittet? Vel, da kan du se her hvordan du kan gi genseren ny passform og nytt liv.

Nå har vi testet ulltøy for hverdagsbruk. Det er ikke alt ulltøy som passer under bluser og hverdagsgensere, men det finnes noe som er skreddersydd nettopp for hverdagsbruk.

Om testen

Vi ønsket å teste rimelig ulltøy for hverdagsbruk, og har funnet fram til rimelige ulltrøyer i kjedebutikkene Cubus, Lindex og SparKjøp - samt «dagligvareull» fra Pierre Robert. For å se om dyrt er bedre, har vi tatt med en dyrere utfordrer fra Devold.

Vi er to testpersoner som har brukt ulltrøyene til hverdagsbruk, det vil si under vanlige klær på jobben.

Vi har vurdert passform, komfort, hvor varme de er, hvordan de passer under vanlige hverdagsklær, vask/tørk (det kan være lurt å ha mulighet til trommeltørk) og pris. Vi har også sett på ullkvalitet.

Vurderingene er gjort av Dinsides journalister. Vi gjør oppmerksom på at dette ikke er en teknisk test av ullkvaliteten i trøyene.

Lindex: Best i test

349 kroner

Ulltrøye fra Lindex. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Ulltrøye fra Lindex. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Denne er myk og god – og her er det 100 prosent merinoull. God lengde på ermer, og selv om dette er testens korteste bol er dette en fin lengde: Du slipper så mye ekstra tøy som lager bulk i buksa når du skal dytte den nedi. Og pluss for at den er svingt litt opp nederst i sidene.

Testens minste utringning: Denne vil vises i halsen på mange gensere, men på den annen side: Den tetter godt opp mot halsen som igjen gjør det varmere – så her er det smak og behag.

Ikke så gjennomsiktig som Pierre Robert, som er den mest gjennomsiktige i testen – men den er fremdeles noe gjennomsiktig.

Men obs: Kan ikke tørketromles.

Vurdering testperson 1: Jeg liker denne best, fordi den er myk, den sitter godt og den er ikke så lang at det blir liggende en kjempebulk inni buksa. Min favoritt!

Vurdering testperson 2: Pen ulltrøye som ikke er så gjennomsiktig som de andre. Ulla varmer og behagelig, og det er fin passform på trøya - testens peneste. Litt kort på lengden.

Cubus

299 kroner

Ulltrøye fra Cubus. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Ulltrøye fra Cubus. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Denne er lang i bolen og har passe lengde på ermene. Noe mer utringet enn Lindex, men tettere rundt halsen enn Pierre Robert og SparKjøps Eva. Laget i 100 prosent ull. Den kjennes myk og varm, men Lindex-trøya er mykere. Pluss for at den kan tørketromles på lav temperatur.

Vurdering testperson 1: Denne har, i likhet med Lindex-trøya, også god, tett og fin passform – men er ikke fullt så myk. Den er også lengre – som betyr at det er mer å stappe nedi buksa, men dette er også smak og behag - eller det kommer an på proporsjonene til personen som skal bruke den. Men absolutt et godt kjøp! Kan anbefales!

Vurdering testperson 2: En varm hverdagstrøye som har god passform og ser helt ok ut, sitter godt på og ikke så gjennomsiktig som den fra Pierre Robert. Kunne gjerne vært noe mer utringet - har lett for å synes under andre plagg. Et trygt valg.

Devold

599 kroner

Ulltrøye fra Devold. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Ulltrøye fra Devold. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Her er det 100 prosent merinoull, og den kan tørketromles på lav varme. Dette er testens desidert mykeste trøye, med fin lengde – like lang som Cubus-trøya. Og den har god lengde på ermene.

Her er det V-utringning, det liker vi. Sitter fint, men har nok den løseste passformen. Den er mest løs rundt overarmene – så der kan det bli mye å ha inni en bluse - men det kan være greit inni en genser.

Vurdering testperson 1: Ah, dette er testens desidert beste og mykeste ull. Den er ganske løs; den sitter ikke så tett som Lindex- og Cubus-trøyene. Men himmel: Den holder deg god og varm! Denne bruker vi gjerne når vi skal krype ned i sofaen og kose oss etter jobb – eller på en lørdag formiddag. Dette er luksusull. Men trekk for pris. Og at den ikke sitter like tett på kroppen.

Vurdering testperson 2: God og myk ull, men sømmene klør litt. Ulltrøya sitter godt på kroppen, selv om det er litt slappe ermer som gir dårlig passform. Her får du et mykt plagg som varmer godt - hvis du syns det er verdt å betale dobbel pris for.

Pierre Robert

350 kroner

Ulltrøye fra Pierre Robert. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Ulltrøye fra Pierre Robert. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Den eneste trøya i testen som ikke er «all ull» – her er det bare 55 prosent ull – sammen med 45 prosent «tencel» («tencel» er registrert handelsnavn for «Lyocell», som er et biologisk nedbrytbart stoff laget av tremasse cellulose). Denne genseren er en av de mest tilsittende, og den med dypest utringning.

Her er det ikke sømmer nederst på bolen og armene – som gjør at den ikke blir så tydelig om du dytter den ned i buksa eller skjørtet. God lengde på ermer og bol. Men ikke blant de varmeste. Og veldig gjennomsiktig. Kan ikke tørketromles.

Vurdering testperson 1: Nei, denne vil jeg ikke ha. Den varmer ikke så mye, og du kjenner at dette ikke er ren ull.

Vurdering testperson 2: Ulltrøya som du får tak i selv på dagligvarebutikkene har god passform. Den dype utringningen kan være praktisk til bruk under andre plagg, da den ikke blir så synlig. Plagget er ganske tynt og gjennomsiktig, og ulla er litt stikkende og varmer ikke like godt som de andre trøyene.

Eva/Spar Kjøp

189 kroner

Eva ulltrøye fra Spar Kjøp. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Eva ulltrøye fra Spar Kjøp. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Den eneste trøya i testen med påsydd blondekant. Nest største utringning, men noe tettere enn Pierre Robert. Denne er i 100 prosent merino ull, og kan tørketromles på lav varme.

Her er det tydelig ribbestrikk, med mer ribber enn på Pierre Robert-trøya, som også er veldig tydelig ribbestrikk. Denne sitter ikke like bra som Cubus, Lindex og Pierre Robert-trøyene, men er like lang i bolen som Cubus. Ermene kjennes noe korte, og som om de kryper litt oppover.

Vurdering testperson 1: Nei, denne liker jeg dårligst, den vil jeg ikke ha. Eneste unntaket måtte være som undertrøye til bunaden, på grunn av utringningen. Denne trøya føles minst varm av test-trøyene. Den er også veldig løs i fasongen.

Vurdering testperson 2: Ulltrøya har ikke spesielt god ull, som heller ikke føles særlig varm og er temmelig gjennomsiktig. Denne trøya har fin passform i noen minutter, men mister fort fasongen. Denne vil jeg ikke kjøpt selv.

Les også:

Slik blir du kvitt nupper på klærne

Trikset som redder ullklærne: Sjampo og balsam

Pass på dette når du vasker ull

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer