Test av vintertights 2018

Her er de varmeste løpetightsene til vinterbruk

Vi har testet seks løpetights for vinterbruk.

TEST AV VINTERTIGHTS: Vi har testet seks løpe- og treningstights for vinterbruk. Det er stor forskjell på hvor varme de er. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
TEST AV VINTERTIGHTS: Vi har testet seks løpe- og treningstights for vinterbruk. Det er stor forskjell på hvor varme de er. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med gode sko kan du løpe ute hele året, enten med joggesko med pigg, med selvpiggede sko (ja, det er superenkelt å pigge skoene selv) eller med vanlige joggesko med god såle og godt grep.

Vi har testet både joggesko med pigg og uten pigg, og som du kan se i testene våre så er de beste helt topp, mens de dårligste er ganske håpløse.

Her er testen av løpesko med pigg

Her er testen av løpesko for vinterbruk, uten pigg.

Trening ute om vinteren krever varmere klær enn ellers i året, og nå tilbyr stadig flere produsenter varme tights til vinterbruk. Vi har satt seks av disse på prøve, her kan du se hvor gode de faktisk er til utetrening i kaldt vær.

Prisene i artikkelen er laveste pris vi har funnet tightsen til ved søk på nett. Vi tar forbehold om endringer i priser og tilgjengelighet.

2XU G2 Wind defence thermal compression tights

2XU: Brrr, her blir vi kalde på bakenden. Men den sitter godt - når vi bare får den på ... Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
2XU: Brrr, her blir vi kalde på bakenden. Men den sitter godt - når vi bare får den på ... Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Pris: 1.100 kroner, (Bikester.no)

Tightsene fra 2XU har vært svært populære de siste årene, men leverer de når man ønsker å trene ute hele året? Vi har mistanker om at den australske produsenten ikke har opplevd norsk vintervær før de lagde denne vintertightsen, da den er den kaldeste av alle tightsene i testen. Selv om tightsen har vindstopp foran på lårene som fungerer godt, blir man fort kald på rompa og leggene, der tøyet virker tynnere, selv ved rundt 0 grader. Til norske høst- og vårtemperaturer vil denne tightsen derimot være varm nok.

Denne tightsen sitter godt på og har generelt god passform, selv om den er litt trang å få på siden den er veldig stram rundt anklene, hvor den heller ikke har glidelås. Positivt med mange store reflekser og lomme med glidelås på baksiden.

Ettersom dette er den eneste kompresjonstightsen i testen, er dette ikke vurdert som en del av totalresultatet.

Terningkast: 3

Dæhlie Tights Mora

DÆHLIE: Sitter godt, men vi blir fremdeles ganske kald. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
DÆHLIE: Sitter godt, men vi blir fremdeles ganske kald. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Pris: 900 kroner, (sportamore.no)

Tightsen fra Dæhlie er ikke spesielt varm, selv om den er noe varmere enn konkurrenten fra 2XU. Derimot slipper den inn noe kulde gjennom vindpanelene på forsiden av lårene.

Tightsen er litt lav i livet, men den har glistopp som hjelper til med å holde tightsen på plass.

GLISTOPP - MEN LITEN LOMME: Gummiert linning holder tightsen på plass i midja, men denne lille lomma er ikke egnet for noenting. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
GLISTOPP - MEN LITEN LOMME: Gummiert linning holder tightsen på plass i midja, men denne lille lomma er ikke egnet for noenting. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Ved trening føles den litt klam, men veldig lett og ellers behagelig å ha på.

Tightsen har store partier med refleks øverst på begge sider, som gir god synlighet ved løping i trafikken. Den har ikke glidelåser nederst på leggen, og har kun en liten lomme på innsiden foran som ikke er til mye nytte.

Terningkast 4

Salomon Trail Runner Windstopper Tight

SALOMON: Er heller ikke blant de varmeste og har sømmer som klør. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SALOMON: Er heller ikke blant de varmeste og har sømmer som klør. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Pris: 850 kroner, (Hektapåtur.no)

Denne vintertightsen holder ok på varmen, selv om den nok blir litt tynn på de kaldeste dagene.

Den er høy i livet og sitter greit på, men har mange sømmer på innsiden på kryss og tvers nedover beina som stikker og klør, og virker forstyrrende under trening. Den oppleves dessuten som litt klam når man blir svett.

Tightsen har glidelås nederst på anklene, men byr kun på én refleks på det ene beinet. Lomme på baksiden av tightsen.

Terningkast 4

Kari Traa Toril Tights

KARI TRAA: Veldig komfortabel, men ikke fullt så varm som de aller beste i testen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
KARI TRAA: Veldig komfortabel, men ikke fullt så varm som de aller beste i testen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Pris: 700 kroner (Outdoorexperten.no)

Nå begynner vi å komme opp i tights som greier å holde varmen. Selv om de ikke er helt på høyde med de to beste i testen og du må regne med å bli litt kald på akterspeilet på de kaldeste dagene, er dette absolutt godkjent og bra nok for halvkalde østlandsvintere. Vi blir litt klamme på lår og legg etter løping.

REFLEKS: Veldig bra reflekser på Kari Traa-tightsen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
REFLEKS: Veldig bra reflekser på Kari Traa-tightsen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Med forbehold om at folk er forskjellig i fasongen og har ulike preferanser for hva som passer, synes vi denne sitter som støpt og er veldig komfortabel på. Og skulle du trenge det så er det plass til en stillongs inni.

Den er høy og god i livet - men det kunne gjerne vært en bedre strikk i livet for enda bedre passform.

Terningkast: 5

Swix Warm Tights

SWIX: Toppscore på varme for Swix. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SWIX: Toppscore på varme for Swix. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Pris: 900 kroner (Supersport.no)

Du forbinder det kanskje først og fremst med skiklær - men det er helt klart at Swix kan vinterklær, også til løping.

Sammen med tightsen fra Johaug, er dette den varmeste tightsen i testen. Denne vil holde deg varm selv på kalde vinterdager. Også her er det plass til en stillongs inni dersom du skulle ha behov for det.

Den sitter godt på og er passe høy i livet - og med muligheter for å få strammet godt i livet så den ikke siger. Men liker du bred midjestrikk er Johaug og Kari Traa bedre på det.

Vi kjenner sømmene litt nedover beina på denne - i motsetning til Johagus tights hvor vi ikke kjenner en eneste søm.

Men dette er en allsidig tights som kan passe både til løping og i skiløypa - og reflekser på begge beina gjør at du vil synes på mørke kvelder. Absolutt en klar favoritt!

Terningkast: 6

Johaug WIN Concept Pants

JOHAUG: En skikkelig god og varm tights, som også holder vinden ute. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
JOHAUG: En skikkelig god og varm tights, som også holder vinden ute. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Pris: 1.299 kroner (XXL)

Dette er en fantastisk tights som oppnår toppkarakter i likhet med Swix-tightsen.

Denne er like god og varm som Swix-tightsen, og vi vil si den er hakket hvassere enn Swix når det kommer til vindstopperegenskaper.

Godt fôr og en litt annerledes løsning for vintstopperen på låra:

Det er sydd på utsiden av det fôrede vinterstoffet som utgjør tightsen for øvrig, i motsetning til hvordan det er gjort på de andre tightsene hvor dette er sydd sammen. Dette patentet gjør at du ikke blir klam på innsiden.

SPESIELL: Her er vindstopperen et eget lag utenpå tightsen. Kanskje er det derfor den holder så godt på varmen og unngår å bli klam. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SPESIELL: Her er vindstopperen et eget lag utenpå tightsen. Kanskje er det derfor den holder så godt på varmen og unngår å bli klam. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Det er også plass til stillongs på innsiden for de ekstra kalde dagene.

Passformen er super for noen - men kan sige litt på andre, uten at dette er klandreverdig nok til å trekke den supre tightsen ned i karakter.

Denne holder deg kald både under løpeturen og skituren - og du vil være varm også på stussen.

Et godt kjøp!

Terningkast: 6

​​

Slik har vi testet

Vi har testet løpetights for vinterbruk og har bedt importørene foreslå tights som egner seg for denne bruken, som er fôret og gjerne vindtett på lår.

Vi har testet tightsene under trening i forskjellig vær og har også sammenliknet tights mot tights under like forhold for å kjenne om det er forskjeller.

Testen har foregått på Østlandet, med temperaturer fra null til rundt -5 grader. Den direkte sammenlikningen er gjort ved -2 grader.

Det viktigste punktet har vært hvorvidt tightsen greier å holde varmen uten stillongs under. Dernest har vi vurdert komfort og refleksdetaljer - men når det kommer til komfort og passform vil det selvsagt være individuelle forskjeller ut fra kroppsfasong og hva man liker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer