Test av dagstursekker 2018

Her er den beste dagstursekken

Du får det du betaler for.

STORTEST: Vi tester dagstursekker for høstturene. Foto: Per Ervland
STORTEST: Vi tester dagstursekker for høstturene. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du på tur, vil du gjerne ha en sekk som både er god å bære, enkel å justere og har smarte lommer og løsninger for å få med seg turutstyret.

Vi har testet åtte dagstursekker på mellom 35 og 40 liter, til under 2.000 kroner. Sekkene er beregnet til bruk for både kvinner og menn.

Vår test viser at både pris og hvilken kroppsfasong du har, kan spille inn. Derfor er det viktig å prøve sekken på ryggen før du kjøper.

Dessuten er det stor forskjell på hvor praktiske løsninger de forskjellige sekkene har. Under kan du lese omtaler av hver sekk.

Xplore Finnmark 35l

Pris: 299 kr, Europris

Finnmark er en romslig sekk med stor åpning og masse plass oppi. Den er godt paddet både i ryggpartiet, på skulderremmene og hoftestøttene.

Hoftestøttene er litt korte, betydelig kortere enn på flere av de andre sekkene. Dermed gir den ikke støtte rundt hoftene. Når reimene i tillegg er litt tynne, gir den lite støtte. I tillegg kan man oppleve at hoftebeltet gnager mot hoftekammen der paddingen stopper.

Skulderremmene gnager litt, og det er bare innerste delen av remmen som ligger inntil skuldra – i ytterkant står den bare rett ut i løse lufta. Sekken har justerbar brystreim, og finnes også i helsvart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer