Test av superundertøy 2020

Her er det beste superundertøyet

Det beste settet får terningkast 6 - men ett sett får kun terningkast 3.

SUPERUNDERTØY: Se hvilket superundertøy fra merkene Craft, Helly Hansen, Stormberg og Swix som er best i test. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SUPERUNDERTØY: Se hvilket superundertøy fra merkene Craft, Helly Hansen, Stormberg og Swix som er best i test. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Slik har vi testet

To personer har testet alle settene. Vi har testet dem både til høyintensitetstrening ute og inne. Vi har vektlagt pusteevne mest, men vi har også sett på passform og komfort og hvorvidt tøyet kan egne seg til flere bruksområder.

Vi har testet fire sett med superundertøy, og her er det store forskjeller både når det kommer til passform, bruksmuligheter og pusteevne.

Vi har ønsket å teste superundertøy som finnes i både dame- og herremodell, som er i syntetisk materiale (ikke ull), og som koster maks 500 kroner per plagg.

Her kan du lese enkeltomtaler av hvert produkt, hvor det ene settet med superundertøy er klar testvinner.

Stormberg Lakkenstova

Stormberg Lakkenstova. Foto: Berit B. Njarga
Stormberg Lakkenstova. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Nei og nei, hva ER egentlig dette? Vi kjenner allerede ved utpakking at dette er mye tyngre enn de andre settene i testen. Det er desidert tykkest, og det ser og kjennes mer ut som kosebukse og -genser, enn som superundertøy.

Det er veldig mykt og «pusete» på innsida, noe som videre understreker kosefaktoren.

Til trening er det etter vår mening for varmt, i alle fall for trening med høy intensitet som løping, testet i rundt 4-5 minusgrader. Det blir rett og slett altfor svett. Det kjennes tett og puster dårlig - og du ender opp med store svettemerker. Om du vil ha en trøye som også kan duge som treningstrøye, er denne altfor varm også der.

Det sitter løst på og har fin lengde på ermer og bein - men strikken i livet er veldig kraftig - og her blir det veldig svett.

Dette er etter vår mening ikke superundertøyet til trening - men mer for deg som kanskje ikke liker ull når du er ute, men vil ha noe som er mykt og varmt, for eksempel til rolige skiturer eller raske gåturer.

Pris: 299 kroner per del (pris fra produsent)

Terningkast: 3

Craft Fuseknit comfort

Craft Fuseknit comfort. Foto: Kristin Sørdal
Craft Fuseknit comfort. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Superundertøyet er pent og minner nesten om et yoga-sett. Både trøye og stillongs har god passform, og sistnevnte har en bred, men behagelig strikk. Samtidig er stillongsen litt lav bak, som gjør at den siger litt.

Stoffet superundertøyet er laget av er ganske syntetisk, og det kan bli en smule klamt og tett, spesielt under trening med høy intensitet, for eksempel løping. Dette trekker veldig ned.

Superundertøyet er ikke spesielt varmt, det puster dårlig og kjennes kaldt på kjølige dager.

Pluss for dette settet er at du nok kan slippe unna med å bruke longsen som treningstights - og trøya kan du absolutt bruke som treningsgenser - men du vil du kunne oppleve at svetteflekkene vises.

Pris: 399 kroner per del (pris fra produsent)

Terningkast: 4

Helly Hansen Lifa active

Helly Hansen Lifa active. Foto: Berit B. Njarga
Helly Hansen Lifa active. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Dette liker vi umiddelbart: Det er lett og det ser bra ut. Du kan absolutt bruke trøya til å trene inne eller som eneste trøye når det blir litt varmere ute.

Som superundertøy er det lett og luftig - og vi synes det puster godt. Vi har testet det ved rundt 4-5 minusgrader, og da er det absolutt varmt nok, og uten at vi får følelsen av å være svette. Og selv om tøyet kjennes svett ut på innsida så sees ikke dette på utsida - og vi kjenner oss likevel ikke klamme eller svette.

Både longs og trøye sitter godt på og er komfortable, men det kan være noe kort i ermer og bein for noen.

Trøya sitter dessuten veldig løst både i ermer og på overkroppen generelt, som gjør at den ikke sitter så godt inntil kroppen som man kanskje skulle ønske.

Det er en temmelig bred strikk i livet, som er komfortabel. Settet har ikke linning ved ermer i bein - det er altså ikke noe som holder plagget på plass ved kanten på ermer og bein - noe som gjør at det lettere glir oppover. Dette er irriterende om du skal ha det under andre klær, og spesielt siden ermene for noen kan være ganske korte i utgangspunktet - men trøya fungerer likevel bra som eneste treningstrøye.

Pris: 449 kroner per del (pris fra produsent)

Terningkast: 5

Swix RaceX bodywear

Swix RaceX bodywear. Foto: Kristin Sørdal
Swix RaceX bodywear. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Superundertøy-settet fra Swix er testvinner av flere årsaker. Det er behagelig å ha på, sitter godt inntil kroppen uten at det føles for stramt og er dessuten laget i et behagelig stoff. Stil-longsen sitter godt i livet, uten å stramme. Litt langt i ermer og ben, men heller det enn at det er for kort.

Dette superundertøyet fungerer godt både til utendørs trening som langrenn og løping, og oppleves som passe varmt ned i tre-fire minusgrader. Overdelen kan også fint brukes ved innendørs trening ved lav intensitet - eller hvis du fryser lett.

Under trening puster det godt, og det oppleves dessuten ikke som klamt, eller tett.

Pris: 499 kroner per del (pris hos produsent)

Testresultat

Swix RaceX bodywear

Puster, behagelig, passer til forskjellig bruk

Testens dyreste

Terningkast: 6

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer