Billigst gass til grill 2021

Her er det penger å spare

Men med varierende priser basert på geografi, er det ikke lett å kåre én aktør som er billigst.

HALV PRIS: Ingen vits i å betale for mye når du kan få gassen til nesten halv pris ved å velge billigste utsalg. Men pass på: Det kan være lokale variasjoner i pris. Foto: Kristin Sørdal
HALV PRIS: Ingen vits i å betale for mye når du kan få gassen til nesten halv pris ved å velge billigste utsalg. Men pass på: Det kan være lokale variasjoner i pris. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er meldt strålende vær mange steder i helga, og hva passer vel da bedre enn å fyre i gang grillsesongen?

For deg som bruker gassgrill, eller har planer om å kjøpe en, har vi sjekket prisene på hva det koster for propangass. Det er mange aktører med utsalgssteder rundtom i landet, enten du trenger en ny gassflaske eller bare vil fylle opp den gamle.

Vel, i praksis fyller du den sjelden opp - de fleste bytter bare den tomme du kommer med, med en som er fylt.

Men ikke dra hvor som helst for å kjøpe gass - Dinsides pristest avslører at du risikerer å betale 83 prosent mer enn det du egentlig trenger om du kjøper på feil sted, altså nesten dobbel pris.

Avhengig av hvor du bor

Å samle inn priser til denne oversikten er langt fra den enkleste prissjekken vi har gjort. Flere av aktørene har nemlig priser som er ulik avhengig av hvor du bor.

– Bakgrunnen for dette er at en ganske stor del av propanprisen inneholder et transportelement, da gassen hentes på forskjellige steder så nær kunden som mulig, men transportlengden kan være ganske forskjellig. Det er kun tre steder i Norge med et propandeponi der gassen hentes fra, noe som gjør at deler av landet får en ganske stor transportkostnad i forhold til dem som ligger nær et deponi/raffineri, forklarer Tom Berntsen, markedssjef i LPG Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer