Best i test av joggesko 2019:

Her er det veldig mye bra!

Vi har testet joggesko for asfalt og hardt underlag fra Adidas, Asics, Mizuno og Hoka.

TEST AV JOGGESKO: Vi har testet løpesko fra Adidas, Asics, Mizuno og Hoka. Alle består med glans - men det er noen vi liker bedre enn andre. Foto: Kristin Sørdal
TEST AV JOGGESKO: Vi har testet løpesko fra Adidas, Asics, Mizuno og Hoka. Alle består med glans - men det er noen vi liker bedre enn andre. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Vi har testet joggesko for mengdetrening på asfalt og hardt underlag, og konklusjonen er at det er veldig mange gode løpesko der ute!

Alle skoene vi har testet vil være et godt kjøp for mange, men skoene har også ganske ulike egenskaper - så vær bevisst på hva det er du ønsker av skoene før du kjøper.

Vi gjør oppmerksom på at valg av joggesko også i stor grad er en personlig preferanse og ditt løpesteg. Prøv derfor alltid joggesko før du kjøper dem, aller helst på en tredemølle - eller kjøp dem et sted med byttegaranti.

Her er våre vurderinger:

Adidas Ultraboost 19

Adidas' store fordel må være at de er veldig lette (i tillegg til at de er superkule å se på). De sitter også godt på foten, og passer deg med bred forfot, men den strammer mer enn vi synes er behagelig oppe ved skaftet. At den er stram, henger sammen med at den er mer som en tett sokk oppe ved skaftet på skoen.

Hva gjelder demping, er det nesten ingen demping på forfot, men derimot god demping på hæl.

Skoene er lett å løpe med og hjelper deg til et rett løpesteg. Ettersom sålen ikke er så tykk foran, får du også god kontakt med underlaget - og du føler altså mer av hvor du løper, i motsetning til både Mizuno og Hoka-skoene. Men vi må innrømme at dette nok er skoen med minst støtte av skoene vi har testet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer