Samsung Galaxy Watch Active 2

Her er nye Galaxy Watch Active 2

Samsung oppdaterer Active-serien med en ny urkrans, EKG-måling og to nye størrelser.

GALAXY WATCH ACTIVE 2: Det er vanskelig å se på bildet, men Galaxy Watch Active 2 har en helt spesiell urkrans. Foto: Samsung
GALAXY WATCH ACTIVE 2: Det er vanskelig å se på bildet, men Galaxy Watch Active 2 har en helt spesiell urkrans. Foto: Samsung Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år introduserte Samsung et nytt tilskudd til sin smartklokkeserie med lanseringen av Galaxy Watch Active. En klokke som var både mindre og mer minimalistisk i designet enn Galaxy Watch-serien, samtidig som helserelaterte funksjoner stod mer i fokus.

Denne uken lanserer Samsung Galaxy Watch Active 2, og det er spesielt tre funksjoner du bør få med deg. Den første er at støtte for 4G, som betyr at du kan bruke klokken fritt uten at den er tilkoblet smarttelefonen din eller et trådløst nettverk.

4G-støtte gjør Galaxy Watch Active 2 til en mer frittstående enhet, og du kan ringe, sende meldinger og gjøre andre ting som krever nettilgang uten å ha mobilen i nærheten. Her bruker Samsung-klokka eSIM (ikke-fysisk SIM-kort), som foreløpig er støttet av Telenor, Telia og OneCall her i Norge.

Samsung Galaxy Watch Active 2 blir tilgjengelig flere varianter. Foto: Samsung
Samsung Galaxy Watch Active 2 blir tilgjengelig flere varianter. Foto: Samsung Vis mer

Ny urkrans

Du vil se at designet på Active 2 er forholdsvis likt forgjengeren, men urkransen er faktisk blitt helt ny. Samsung har fått skryt for den roterende kransen på sine Galaxy Watch-modeller, men den første utgaven av Active hadde ikke denne.

Nå er den tilbake og det i ny form. Samsung har utviklet en digital, roterende urkrans som du kan berøre for å bla deg rundt i menyene og andre ting på klokken.

Apropos design: Du kan matche urskiven med antrekket ditt ved å ta et bilde av klærne du har på deg og velge mellom fem ulike fargevarianter.

Galaxy Watch Active 2 blir tilgjengelig i både stål og aluminium. Foto: Samsung
Galaxy Watch Active 2 blir tilgjengelig i både stål og aluminium. Foto: Samsung Vis mer

Den tredje store nyheten er støtte for elektrokardiografi (EKG), som også Apple Watch har og som kan måle uregelmessigheter i hjerterytmen. Funksjonen er riktig nok ikke godkjent av amerikanske helsemyndigheter ennå, så det er uvisst når Samsung vil aktivere den.

Kommer i to utgaver

Som nevnt over, ligger det mye satsing på helse i Active-serien, og smartklokken sporer alt fra kalorier og skritt til kosthold og søvn. I tillegg har den hele 39 ulike treningsøvelser, hvorav 7 av dem aktiveres automatisk når klokken oppdager at du er i bevegelse.

Smartklokken har også IP68- og 5ATM-sertifisering, slik at du kan dusje, bade, svømme og snorkle med den på armen, men du bør holde deg unna dykking.

Ellers er det verdt å merke seg at Active 2 kommer i to størrelser på 40 og 44 millimeter – fjorårets utgave var kun tilgjengelig i en utgave på 42 millimeter. Smartklokken blir tilgjengelig i både aluminium og stål, og det er kun sistnevnte som har støtte for 4G. Samme modell har også større batterikapasitet: 340 mot 247 mAh.

En annen ting som skiller dem, er lagringsplass og minne:

  • 40 millimeter: 768 MB minne og 4 GB lagring
  • 44 millimeter: 1,5 GB minne og 4 GB lagring

Felles for begge modellene er Super AMOLED-panelet som har en oppløsning på 360 x 360 piksler.

Pris og lansering er vi dessverre ikke kjent med på nåværende tidspunkt, men vi vil oppdatere artikkelen når vi vet noe mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer