Corona-regler for påsken 2021

Her er rådene som gjelder

Kan jeg reise på hytta? Kan jeg reise hjem til familien? Hva gjelder for å dra på besøk? Dette sier helsemyndighetene akkurat nå om hvilke regler som gjelder.

PÅSKEKAOS: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad forklarer hvilke råd som gjelder i påska. Foto: Vidar Ruud / NTB. Video: Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har passert ett år med coronapandemi, og på begynnelsen av året så nok mange for seg at det ville bli mulig å ta seg en skikkelig påskeferie i år med familie og venner.

Oppblomstringen av den engelske mutanten har imidlertid endret situasjonen betraktelig. Store deler av Østlandet er nå så godt som stengt ned.

På grunn av smittesituasjonen kommer det stadig nye råd og anbefalinger om årets påske. Uansett hvor du bor ser det imidlertid ikke ut som du skal belage deg på å være veldig sosial.

To meters avstand

Etter pressekonferansen tirsdag kveld, som gjaldt nye nasjonale tiltak, ble det gjort flere viktige endringer.

- En meter har nå blitt til to meter, sa helseminister Bent Høie.

I tillegg anbefales det å bruke munnbind på alle steder der det ikke er mulig å holde to meters avstand.

Fra midnatt 25. mars er det nå også innført nasjonal skjenkestopp over hele landet. I tillegg blir fornøyelsesparker, bingohaller og lignende underholdningstilbud stengt.

Ifølge Bent Høie er det i skrivende stund to ting som gjelder for å reise på påskeferie:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.