Regler for hoverboard og små elektriske kjøretøy

Her er reglene for kjøring med hoverboard, Segway og liknende

Nå er det fritt fram for alle, i alle aldrer, å kjøre hoverboards og andre små, elektriske kjøretøy. Her er reglene du må kunne.

HER ER REGLENE FOR HOVERBOARD OG ANDRE SMÅ, ELEKTRISKE KJØRETØY: Nå er de tillatt brukt av alle, uansett alder, og overalt der du kan sykle. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
HER ER REGLENE FOR HOVERBOARD OG ANDRE SMÅ, ELEKTRISKE KJØRETØY: Nå er de tillatt brukt av alle, uansett alder, og overalt der du kan sykle. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

1. juli 2014 ble det lov å kjøre selvbalanserende kjøretøy i Norge, da med 16-årsgrense og med mange begrensninger til hvor man kunne kjøre.

Den gang ble selvbalanserende kjøretøy klassifisert som motorredskap – med de begrensningene det la på hvem som kunne kjøre og hvor man kunne kjøre.

10. april ble reglene endret, og fra da av er små elektriske kjøretøy som hoverboard, Segway og andre små elektriske kjøretøy, klassifisert som en vanlig tråsykkel.

Det betyr blant annet at aldersgrensen er fjernet og at reglene ellers er som for å sykle på en vanlig sykkel – men med visse unntak.

Her er reglene du bør kjenne til:

#1: Er det aldersgrense?

Nei. Aldersgrensen er fjernet – og nå er det tillatt for alle. Tidligere måtte du være 16 år for å kjøre hoverboard som for eksempel Classywalk, Segway eller andre selvbalanserende kjøretøy og andre små, elektriske kjøretøy. Men fra og med 10. april er det fritt fram.

#2: Må du ha refleks?

I utgangspunktet ja – men du egentlig ikke dersom det ikke er plass til refleks på sykkelen. Dersom det er plass, skal du ha rød refleks bak:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer