Samsung Galaxy Watch Active

Her er Samsungs nye klokke

Lanserer billigere smartklokke beregnet for trening.

PEN TRENINGSKLOKKE: Nye Galaxy Watch Active er mer minimalistisk i stilen enn vanlige Galaxy Watch - som ligner mer på et tradisjonelt armbåndsur. Foto: Kirsti Østvang
PEN TRENINGSKLOKKE: Nye Galaxy Watch Active er mer minimalistisk i stilen enn vanlige Galaxy Watch - som ligner mer på et tradisjonelt armbåndsur. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Da undertegnede testet Samsung Galaxy Watch i oktober i fjor, pekte jeg på størrelsen som en av de største ankepunktene mot smartklokka. Selv om den kom i både 44 og 40 mm-utgave, var den minste fremdeles i største laget for de smaleste håndleddene; og dem som ikke liker å gå med store og klumpete klokker.

Men med nye Galaxy Watch Active begynner det å hjelpe. Samsung omtaler det som en smartklokke, men den er mer beregnet for trening enn originalen.

Begge to har riktignok både pulsmåler, GPS, høydemåler, barometer og er vanntett. Active-utgaven har imidlertid en ny stressovervåknings-funksjon (Stress Tracker), som ved hjelp av pulsmåleren skal gi deg et bedre bilde av stressnivået ditt gjennom dagen, skriver Techradar. Hvis det går i taket, vil klokka oppfordre seg til å gjøre pusteøvelser for å roe ned.

Klokka kan registrere 39 forskjellige treningsformer, og seks av dem automatisk. Så har den også søvnregistrering.

Kun én størrelse

I motsetning til vanlige Galaxy Watch, kommer Active-utgaven bare i én størrelse på 42 mm. Galaxy Watch Active er som nevnt mer kompakt enn standardutgaven, muligens fordi den ikke har den samme roterende kransen til å styre klokka med. Her er det kun skjermsveip og knappetrykk på siden som gjelder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer