Her er sykkelhjelm påbudt

Her er det ikke kun anbefalt.

PÅBUDT MED SYKKELHJELM: I Norge kan du velge om du vil sykle med hjelm eller ikke, mens det i både Sverige og Finland er påbudt - enten for alle eller for barn under en viss alder. Hjelmen på bildet er en svensk oppfinnelse, kalt Hövding, som blåser seg opp ved behov. Foto: Hövding
PÅBUDT MED SYKKELHJELM: I Norge kan du velge om du vil sykle med hjelm eller ikke, mens det i både Sverige og Finland er påbudt - enten for alle eller for barn under en viss alder. Hjelmen på bildet er en svensk oppfinnelse, kalt Hövding, som blåser seg opp ved behov. Foto: Hövding Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Norge er det ikke påbudt å bruke sykkelhjelm, men det er anbefalt for både voksne og barn.

I andre land, som eksempelvis Sverige, er det imidlertid faktisk påbudt å bruke sykkelhjelm, enten for barn eller for alle som sykler.

Nedenfor kan du se hvilke land det er påbud om å bruke hjelm. Det har vært diskusjoner, også i Norge, om hvorvidt man bør lovpålegge bruk av sykkelhjelm. Kontroversen har kort sagt dreid seg om hvorvidt dette har en effekt i ønsket retning (ikke bevist), og hvorvidt det kanskje heller har en effekt i uønsket retning: Sykling anses som en helsefremmende aktivitet som man ikke vil strupe.

Trafikkregler

Det er selvsagt viktig å være oppmerksom på trafikkreglene i det landet du reiser i. Mange av oss har nok vært på sykkeltur under et Danmarks-opphold, enten i sommer eller foregående år, og selv om du riktignok ikke trenger sykkelhjelm for å sykle i Danmark (det er dog også der anbefalt!), så er det en mengde andre trafikkregler å holde kontroll på.

Vet du for eksempel at det er forbudt å sykle og snakke i håndholdt mobiltelefon samtidig, eller at det ikke er lov å være mer enn én på en ordinær sykkel? Få de fulle oversikten over sykkelforbudene og bøtesatsene her!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer